Konferencija „Tolerancija kitoms kultūroms ir tarpkultūrinė komunikacija

Atgal

Konferencija „Tolerancija kitoms kultūroms ir tarpkultūrinė komunikacija

  2019-05-03

Gegužės 3 d. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje vyko baigiamoji tarptautinio projekto „World universities to schools“ konferencija „Tolerancija kitoms kultūroms ir tarpkultūrinė komunikacija“. Kristina Grigaitė Bliūmienė, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos anglų kalbos vyr. mokytoja, šio projekto idėjos autorė ir koordinatorė, džiaugėsi gausiu renginio dalyvių būriu, o ypač projekto metu pasiektais rezultatais - vos per tris mėnesius dešimtyje Lietuvos mokyklų surengta net 50 renginių: susitikimų, netradicinių pamokų, popiečių.
Šiuos susitikimus vedė VDU Erasmus ir nuolatinių studijų tarptautinių programų studentai: Eugene iš Malaizijos, Zeynep iš Turkijos, Sabina ir Karina iš Kazachstano, Zakarija iš Maroko, Oksana iš Ukrainos, Elisa iš Italijos, Rosita iš Japonijos, Murad iš Azerbaidžano, Julija iš Rusijos,Tianland ir Zhenzhen iš Kinijos, Sonika iš Nepalo ir Pulkit iš Indijos.
Projekto rezultatais džiaugėsi ne tik koordinatoriai - Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos bendruomenė, bet ir renginio svečiai: Dr. Aurelijus Zykas, VšĮ "Kaunas IN" vadovas, rašytojas, Č. Sugiharos vardo ir Sakūrų parko puoselėtojas; Dr. Linas Didvalis, VDU Azijos studijų centro vadovas, Doc. dr. Vilma Bijeikienė, VDU Senato pirmininkė, Užsienio kalbų instituto direktorė, VDU lektorės Rima Sabaliauskienė ir Gintarė Gelūnaitė-Malinauskienė ir Prof. dr. Loreta Ulvydienė, VU Kauno fakulteto Kalbų, literatūros ir vertimo studijų instituto "Audiovizualinio vertimo" studijų programos komiteto pirmininkė.
Pirmojoje konferencijos dalyje VDU studentai užsieniečiai ir Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų mokytojai dalijosi projekto metu įgyta patirtimi, bei, dėkodami jo organizatoriams ir koordinatoriams, išreiškė norą tęsti šią veiklą ir kitais, 2019-2020 mokslo metais.
Antrojoje renginio dalyje vyko darbas sekcijose: mokytojai klausė eskpertų pranešimų tolerancijos ir tarpkultūriškumo tema, o mokiniai, dalijosi projekto metu patirtais įspūdžiais ir mintimis.

Renginį papuošė mokinių sukurti darbai: plakatai, rašiniai ir piešiniai apie tolerancijos kitoms kultūroms ir tarpkultūrinės komunikacijos reikšmę.
Nuoširdžiai dėkojame visiems palaikiusiems ir prisidėjusiems prie projekto įgyvendinimo ir renginio organizavimo.
Kristina Grigaitė-Bliūmienė