Rudens natiurmortai 2022 van Gogo stiliumi

Atgal

Rudens natiurmortai 2022 van Gogo stiliumi

  2022-11-08

Lapkričio 8 d. Kauno r. Lapių pagrindinėje mokykloje vyko respublikinis 5-12 klasių mokinių tapybos darbų konkursas „RUDENS NATIURMORTAS 2022 pagal Vincentą van Gogą“.
Šiais metais į šį konkursą susirinko daugiau nei 80 mokinių iš 40-ies Lietuvos ugdymo įstaigų. Dalyviai laisvai pasirinkta tapybos išpildymo technika, kūrybiškai interpretuodami garsaus Nyderlandų tapytojo spalvų, laisvai skriejančių potėpių ir jausmų pasaulį, tapė natiurmortus, kuriuos parengė Kauno r. Lapių pagrindinės mokyklos dailės mokytoja ekspertė ir šio renginio organizatorė Dalia Audėjaitienė.
Mokytojai, atlydėję savo mokinius į konkursą, nenuobodžiavo, bet aktyviai dalyvavo metodinėje veikloje, kurios metu tapė natiurmortus ir diskutavo apie tai, kaip įdomiai ir kūrybiškai mokyti mokinius tapybos pagrindų.
Pasibaigus užduoties atlikimo laikui, mokiniai ir mokytojai su rezultatų laukimo nuotaika išvyko į namus. Jų darbus pasiliko vertinti penkių vertintojų komisija, vadovaujama Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto tapybos katedros vedėjos, profesorės Aušros Vaitkūnienės.
Baigiamasis šio konkurso renginys – nugalėtojų apdovanojimų šventė ir parodos atidarymas vyks lapkričio 16 d. 14 val. Kauno r. Lapių pagrindinėje mokykloje. Renginyje bus kviečiami dalyvauti konkurso laureatai, juos ruošusieji mokytojai bei konkurso rėmėjai.
Konkurso organizatoriai: Kauno r. Lapių pagrindinė mokykla ir Kauno r. švietimo centras.
Rėmėjai: Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas, Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyrius.
Nuoširdus AČIŪ konkurso iniciatorei ir sielai Daliai Audėjaitienei, Lapių pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytojai ekspertei!
Renginio akimirkos: