Lituanistų sambūris – praktinė konferencija „Vaižganto ir mūsų deimančiukai“

Atgal

Lituanistų sambūris – praktinė konferencija „Vaižganto ir mūsų deimančiukai“

  2019-12-10

Gruodžio 10 d. Maironio lietuvių literatūros muziejuje įvyko tradicinis renginys – lituanistų sambūris, kurį organizavo Kauno rajono lietuvių kalbos mokytojų metodinis būrelis.  Šių metų sambūris skirtas Vaižganto metams paminėti, o kartu ir pasidalyti praktine patirtimi, kaip dirbti su mokiniais lavinant jų raštingumą.
Renginio dalyvius muzikos garsais ir poezijos posmais pasveikino Garliavos Jonučių gimnazijos abiturientai Viktorija Tamošiūnaitė ir Dovydas Mikalauskas bei Piliuonos gimnazijos penktokai.
Pranešimą "Vaižgantas Kaune" skaitė literatūros tyrinėtojas, rašytojas, Vaižganto premijos laureatas  Alfas Pakėnas. Su Vaižgantu buvo susijęs ir Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos lituanisčių Laimos Šukytės ir Laimutės Liutvinskienės pranešimas – mokytojos vaizdžiai papasakojo ir parodė, kaip gimnazijoje per įvairias veiklas buvo paminėti Vaižganto metai. Praktine savo darbo lavinant mokinių raštingumą patirtimi dalijosi, Raudondvario gimnazijos mokytoja Jolita Večkienė bei Kulautuvos pagrindinės mokyklos mokytoja Jolita Velžienė. Ačiū mokytojoms už pranešimus ir praktinius patarimus!
Po įdomių ir naudingų pranešimų Kauno rajono lietuvių kalbos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė ir Garliavos Jonučių progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Zigrita Petraitienė pristatė būrelio 2016-2019 m. ataskaitą. Per tris metus vienijant rajono lituanistus nuveikta tikrai daug gražių darbų, suorganizuotaįdomių renginių, sambūrių ir metodinių išvykų, o būrelio pagalba Švietimui centrui organizuojant  respublikines ir rajonines olimpiadas bei konkursus  - neįkainojama. Ačiū!