Emocinio intelekto ugdymui

Atgal

Emocinio intelekto ugdymui

  2019-11-20

Kauno rajono ugdymo įstaigų psichologės ir socialinės darbuotojos lapkričio 20 d. Kauno rajono švietimo centre susirinko į seminarą apie emocinį intelektą: „EQ svarba ir jo lavinimo galimybės su PKG metodinėmis priemonėmis“.
Į svečius buvom pasikvietę  lektores – Gintarę Meslinienę ir Liną Cirtautienę iš VšĮ „Psichologinio konsultavimo grupės“. Lektorės ne tik kalbėjo ir iš naujo mums priminė apie emocinio intelekto ugdymo svarbą jau nuo ankstyvo amžiaus, bet ir labai vaizdžiai papasakojo, kaip tai galime sėkmingiau, efektyviau, paprasčiau daryti  su  šios įstaigos sukurtomis metodinėmis priemonėmis.
Šiais metais VšĮ  „Psichologinio konsultavimo grupė“ švenčia darbo dešimtmetį, tai progai yra sukūrę net 10 visiškai naujų metodinių priemonių - darbo įrankių psichologams ir ne tik. Priemonės patrauklios, įdomios vaikams ir ne tik. Išradingai sukurtos, orientuojantis į konkrečias psichologines, socialines problemas, ugdomos srities aspektus.
Vyko gerosios patirties dalinimasis, refleksijos, aptarimas, kaip galima išradingiau pritaikyti šias metodines priemones tiek darbui su vaikais ugdymo įstaigose, tiek ir su suaugusiais, kuriant  terapinį santykį, ugdant emocinį raštingumą, socialinius įgūdžius ir kitame psichologo, socialinio pedagogo, mokytojo bei, bet kurio kito, vaiko ugdytojo darbo kontekste.