Profesinis dialogas „Socialinio emocinio mikroklimato kūrimas: sėkmės istorija Piliuonos gimnazijoje"

Atgal

Profesinis dialogas „Socialinio emocinio mikroklimato kūrimas: sėkmės istorija Piliuonos gimnazijoje"

  2019-10-17

Kauno rajono švietimo įstaigų vadovai dalyvauja tęstiniuose vadybos mokymuose, kurių metodika paremta patirtinio mokymo principu. Spalio 17 d. vadovai rinkosi Piliuonos gimnazijoje ir dalyvavo "boso" valandoje - profesiniame dialoge tema "Socialinio emocinio mikroklimato kūrimas: sėkmės istorija Piliuonos gimnazijoje".
Dalia Vasauskienė, gimnazijos direktorė, pristatė savo patirtį, kaip per penkerius metus savo bendruomenėje subūrė kūrybišką, vienam tikslui nusiteikusią dirbti ir spręsti problemas komandą, pasidžiaugė, kokias būdais ir formomis mokyklą padarė patrauklia tiek tėvams, tiek mokytojams, tiek mokiniams. Šiandien Piliuonos gimnazijoje mokosi ne tik aplinkinių kaimų mokiniai, bet ir atvykstantys Kauno miesto. NMVA, atlikusi išorinį auditą, akcentavo, kad "šioje įstaigoje mokiniai jaučiasi saugūs, patyčios nėra aktuali problema, besimokantieji tiki mokymosi sėkme; yra išaugusi mokytojų atsakomybė; pagerėję mokinių pasiekimai, geras mikroklimatas mokyti ir mokytis".
Direktorė vadovams pristatė įdomius veiklos pavyzdžius, padedančius kurti gerą emocinę ugdymo erdvę: "mokinių lyderystės skatinimo ir drausminimo" korteles, "Emocijų lentą", VEIK'o grupę, "Kasdien po ačiū dėžutę", VAU popamokinę veiklą, mokytojų emocinių kūrybinių kompetencijų plėtojimo užsiėmimų programą, tėvų kūrybines dirbtuvėlės ir pan. Mokyklos vadovai refleksijos metu pasidžiaugė kolegės veikla ir vieningai pritarė nuomonei, kad viskas įmanoma, jei tave supa pasitikinti ir draugiška, emociškai stipri bendruomenė.