Edukacinė išvyka-metodinė diena Klaipėdoje

Atgal

Edukacinė išvyka-metodinė diena Klaipėdoje

  2019-06-27

Birželio 27 dieną Kauno rajono švietimo centras bei Kauno rajono matematikos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė, Zapyškio pagrindinės mokyklos matematikos, informatikos mokytoja Vilija Tarnavičiūtė, organizavo Kauno rajono mokytojų edukacinę išvyką-metodinę dieną Klaipėdos Maksimo Gorkio pagrindinėje mokykloje.
Čia mokytojai dalyvavo seminare „Humanistinės pedagogikos principai”, kurį vedė  ilgametė fizikos mokytoja, humanistinės ugdymo filosofijos puoselėtoja, knygų autorė, Irena Stulpinienė. Ji kalbėjo apie tai, kaip reikia vesti pamokas, kad mokiniai "prisijaukintų" matematiką, fiziką, ar kitus, atrodytų sausus ir neįdomius, dalykus, o ne jų bijotų ir atmestų. Lektorė kalbėjo apie analogijas, kaip fizikiniai, matematiniai reiškiniai yra susiję su žmogaus vidumi, kitaip tariant, kaip per tiksliuosius mokslus galima mokyti vaiką analizuoti ir pažinti save. Lektorės mintys sukėlė diskusijas apie tai, kad vertybių ieškojimas – tai nuolatinis darbas su savimi, reikalaujantis daug sąmoningumo, įžvalgos, drąsos pažiūrėti į savo vidų, kelti klausimus.
Po seminaro mokykloje, mokytojai dar lankėsi Lietuvos karo laivų flotilėje, kur išklausė pasakojimo apie Lietuvos Respublikos teritorinės jūros ir išskirtinės ekonominės zonos kontrolę, saugojimą ir gynybą. Taip pat pedagogai dalyvavo ekskursijoje konditerijos korporacijos ROSHEN Klaipėdos saldainių fabrike.
Tad edukacinė kelionė buvo visapusiškai naudinga ir įdomi.