Tarptautinio projekto baigiamoji konferencija Ilgakiemyje

Atgal

Tarptautinio projekto baigiamoji konferencija Ilgakiemyje

  2019-05-30

Gegužės 26-30 dienomis Kauno r. Ilgakiemio mokykloje-darželyje įvyko ERASMUS+ KA219 - bendrojo ugdymo strateginės partnerystės projekto (Nr:2017-1-IS01-KA219-026523_1) „Slieko projektas. Viena Žemė, vienas Pasaulis. Tvarumo ugdymo pokyčiai ikimokykliniame amžiuje“ baigiamieji renginiai.
Į Lietuvą atvyko projekto partneriai iš Rumunijos, Şcoala Gimnazială Nr.3 Cugir ir Islandijos, vaikų darželio Lundaból, Hofsstađabraut, Garđabær. Kolegos iš užsienio šalių stebėjo atviras veiklas su ikimokyklinio ugdymo vaikais Kauno r. Ilgakiemio mokykloje-darželyje, aplankė Kauno r. Garliavos vaikų lopšelį-darželį „Eglutė“, susipažino su Kauno rajono saugomomis vietomis: Kadagių slėniu, Dubravos pelke, Raudondvario dvaro ansambliu.
Svarbiausias Erasmus+ projekto renginys buvo tarptautinė konferencija „Gerosios praktikos ir inovacijos ugdant socialinį, kultūrinį, ekologinį ir ekonominį tvarumą ikimokyklinėje įstaigoje”. Ją organizavo Kauno r. Ilgakiemio mokyklos-darželio darbo grupė ir Kauno r. Švietimo centras. Konferencijos dalyvius pasveikino Kauno r. savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vyriausiasis specialistas Antanas Bagdonas, Kauno r. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Asta Sinkevičienė ir Renata Ramuckienė. Pagrindinį pranešimą skaitė doc. dr. Birutė Autukevičienė ir prof. Ona Monkevičienė, Garliavos vaikų lopšelio-darželio „Eglutė“ direktorė Neringa Okunienė, VŠĮ „Žalioji gamtos mokykla“ direktorė Jolanta Lipkevičienė, ikimokyklinio ugdymo mokytoja iš Islandijos Maricris De Luna ir iš Rumunijos Nicoleta Hustiuc, Ilgakiemio mokyklos-darželio direktorė Aušra Gužauskienė ir ikimokyklinio ugdymo metodininkė Asta Sinkevičienė.
Projektas padėjo mokytojams išplėsti tvaraus elgesio ugdymo ankstyvame amžiuje idėjų ratą: šiukšlių rūšiavimas, kompostavimas, dalinimasis išaugtais rūbeliais, daržovių auginimas šiltnamyje ir t.t. Pasitelkiant įvairią jau turimą pedagoginę medžiagą ir metodologiją, pedagogės išbandė tvaraus elgesio ugdymo būdus praktinėje veikloje įvairiose šalyse su skirtingais vaikais bei atsirinko universaliausius ir lengviausiai adaptuojamus. Išleista pasakų knyga „Sliekelis“. Knygos autorė Kauno r. Ilgakiemio mokyklos-darželio ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė Nijolė Klasauskienė. Sukurtos pasakos vaikus moko tvaraus elgesio taisyklių kiekvieną dieną.