Kauno rajono 8-11 klasių mokinių raiškiojo skaitymo anglų kalba konkursas

Atgal

Kauno rajono 8-11 klasių mokinių raiškiojo skaitymo anglų kalba konkursas

  2019-05-16

Ar išdrįstumėte dalyvauti raiškiojo skaitymo konkurse, jei tekstas būtų parašytas ne gimtąja, o užsienio kalba? Tikriausiai, ne vienas suabejotumėte, o štai 14 Kauno rajono mokinių nusprendė priimti iššūkį. Šiandien Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje vyko Kauno rajono 8-11 klasių mokinių raiškiojo skaitymo anglų kalba konkursas.
Pirmojoje konkurso dalyje reikėjo skaityti po vieną iš anksto pasiruoštą tekstą anglų kalba. Antrame etape geriausiai įvertinti konkurso dalyviai turėjo perskaityti komisijos pateiktą ištrauką be išankstinio pasiruošimo.
Komisija vertino dalyvių pasirodymus, atsižvelgdama ne tik į taisyklingą žodžių tarimą, bet ir į intonaciją, sceninę kultūrą, bei meninį įtaigumą.
Renginį pradėjo Armandas Rumšas, vertinimo komisijos pirmininkas, kuris, siekdamas sušvelninti įtampą, padeklamavo Roald Dahl eilėraštį "The Pig". Visi dalyvių pasirodymai buvo įspūdingi ir savaip žavūs, todėl buvo gana sudėtinga išrinkti
Pirmąją vietą laimėjo Karolina Kleveckaitė, Babtų gimnazijos 11 klasės mokinė, antrąją - Viktorija Tamošiūnaitė, Garliavos Jonučių gimnazijos 11 klasės mokinė, o trečiąją - Saulė Mikšytė, Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos 8 klasės mokinė. Nugalėtojos apdovanotos Kauno rajono švietimo centro įsteigtais prizais, o jauniausioji dalyvė - Ieva Savukaitytė, Neveronių gimnazijos 7 klasės mokinė, kuri konkurse dalyvavo svečio teisėmis, gavo Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos atminimo dovaną.
Konkursas vyko jau trečiąjį kartą, jį organizavo Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos anglų kalbos mokytojos Raimonda Žvinienė ir Rasa Švitrienė. Konkursą vedė šios gimnazijos 11 klasės mokinė Ieva Ivanauskaitė.