Biologijos mokytojų metodinė diena

Atgal

Biologijos mokytojų metodinė diena

  2019-03-29

  Kovo 29 d. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje vyko Kauno rajono biologijos mokytojų metodinė diena, kurią organizavo Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos biologijos mokytoja Rasa Lakickienė bei jos kolegos, mokytojai Algis Juozulynas ir Zita Ganusauskienė, Kauno rajono švietimo centro metodininkė Daiva Klimantavičienė.
  Mokyklos aktų salėje vyko atvira pamoka, kurioje dalyvavo 45 mokiniai, pamoką vedė mokytoja Rasa Lakickienė, stebėjo rajono biologijos mokytojai. Buvo pristatyta 19 mokinių parengtų STEM projektų. Darbai buvo praktiniai: vaikai davė paragauti savo pagamintos giros, jogurto, tepė savos gamybos kremu, aiškino apie skiepų naudą, rodė, kaip įvairiose terpėse augino pupelę, kaip išgavo augalo DNR, atsakinėjo į mokytojų klausimus.
  Visiems pamokos dalyviams buvo išdalinti vertinimo lapai, taigi pristatomus darbus vertino ne tik mokytojai, bet ir patys mokiniai. Vėliau, po pamokos, mokytojai susirinko biologijos kabinete, kur išsakė savo nuomonę, pastabas apie vykusią pamoką ir įvertino mokinių darbus. Mokiniai savo projektus aptars, vertins ir palygins su mokytojų vertinimais, ateinančių pamokų metu.
  Aptarę pamoką, pedagogai dar išklausė Rasos Lakickienės pranešimą apie STEM metodo taikymą mokykloje bei Algio Juozulyno pristatymą “ Mokinių mikroskopavimo darbai”. Mokytojai diskutavo, dalinosi gerąja patirtimi, džiaugėsi, kad metodinė diena buvo naudinga ir efektyvi.