SĖKMĖS ISTORIJA: Europos Komisijos bendrojo ugdymo, jaunimo, sporto ir kultūros direktorato įvertinimas

Atgal

SĖKMĖS ISTORIJA: Europos Komisijos bendrojo ugdymo, jaunimo, sporto ir kultūros direktorato įvertinimas

  2019-03-18

2015-2017 metais Kauno rajono savivaldybės biudžetinė įstaiga - Kauno rajono švietimo centras, įgyvendindamas LR neformalaus suaugusiųjų švietimo įstatymą, Mokymosi visą gyvenimą, ES 2020 strategijas, parengė ir sėkmingai įgyvendino Erasmus+strateginių partnerysčių projektą ACE "Suaugusiųjų švietėjų kompetencijų tobulinimas, skatinant besimokančiųjų verslumą pagal gyvenimo būdą"(2015-1-LT01-KA204-013404). Projekto metu sukurti intelektiniai produktai ir rezultatai sulaukė didžiulio suaugusiųjų švietėjų praktikų ir neformalaus suaugusiųjų švietimo institucijų tiek Lietuvoje, tiek partnerių šalyse - Lenkijoje, Bulgarijoje, Anglijoje, Kipre - susidomėjimo. 2018 metais Švietimo mainų paramos fondas apdovanojo Švietimo centrą kokybės statulėle už kokybiškiausiai suaugusiųjų švietimo srityje įgyvendintą  projektą.
2019 m. kovo 15 d. gavome ypatingai reikšmingą Europos Komisijos bendrojo ugdymo, jaunimo, sporto ir kultūros direktorato įvertinimą (Ref. Ares(2019)1688955 - 14/03/2019), pasirašytą vadovės Iwona Michalkiewicz. Projektas buvo atrinktas, vadovaujantis aukštais reikalavimas už kokybę, svarbą ir rezultatus.
Tarptautinė ekspertų komisija mūsų koordinuotą projektą ACE iš gausybės visos Europos Sąjungoje vykdytų Erasmus+ projektų atrinko kaip sėkmingiausią istoriją už didžiulį rezultatų poveikį tikslinėms grupėms, už kūrybiškumą, intelektinį įnašą į suaugusiųjų švietimo politikos tikslų įgyvendinimą. Dėl šio pasirinkimo mūsų projektas bus matomas ir pristatomas Europos Komisijos Erasmus+ projektų rezultatų platformoje, socialinės žiniasklaidos priemonėse, konferencijose kituose ES švietimo renginiuose kaip inspiruojantį pavyzdį kitiems.