Zapyškio istorijos paslaptys matematiniu žvilgsniu

Atgal

Zapyškio istorijos paslaptys matematiniu žvilgsniu

  2024-05-30

2024 m. gegužės 30 d. jaukioje Senojoje Zapyškio bažnyčioje Kauno rajono matematikos mokytojai dalyvavo metodinėje dienoje „Zapyškio istorijos slėpiniai matematiniu žvilgsniu“. Šis renginys subūrė mokytojus siekiant ne tik pasidalinti dalykinėmis patirtimis, bet ir atrasti naujus būdus, kaip integruoti matematiką su istorija ir kultūra.
Zapyškio bažnyčioje mokytojus pasitiko ekskursijų vadovė Eglė, kuri trumpai papasakojo apie miestelio istoriją, bažnyčios architektūrinį unikalumą, kokiais išskirtiniais eksponatais bažnyčia garsėjo iki XX amžiaus pradžios, kuomet buvo nuspręsta uždaryti nuolat potvynių užliejamą ir vienišą kairiajame Nemuno krante likusią šventovę. Gidės pasakojimas buvo paįvairintas ir matematinėmis užduotimis, kurios skatino dalyvius mąstyti matematiškai ir pritaikyti teorines žinias praktikoje.
Po ekskursijos vyko diskusijos. Pedagogai dalijosi savo įspūdžiais ir idėjomis, kaip galima integruoti matematiką į kitus mokomuosius dalykus. Diskusijų metu buvo aptariamos ir praktinės problemos, su kuriomis susiduria mokytojai kasdieniame darbe, ieškant sprendimų bei gerosios praktikos pavyzdžių.
Metodinė diena Zapyškyje buvo puiki proga matematikos mokytojams ne tik tobulėti profesinėje srityje, bet ir geriau pažinti savo krašto istoriją, bei užmegzti glaudesnius ryšius su kolegomis. Tokie renginiai skatina bendradarbiavimą ir inovacijas, kurie yra esminiai šiuolaikiniame ugdyme.
img01