Kauno rajono 8-12 klasių mokinių raiškiojo skaitymo konkursas anglų kalba

Atgal

Kauno rajono 8-12 klasių mokinių raiškiojo skaitymo konkursas anglų kalba

  2024-05-16

2024 m. gegužės 16 d. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje vyko kasmetinis, bet išskirtinis renginys – Kauno rajono 8-12 klasių mokinių raiškiojo skaitymo konkursas anglų kalba, skirtas Williamo Shakespeare'o , literatūros giganto, 460-osioms gimimo metinėms paminėti, kurio  žodžiai peržengė laiko ir kultūrų ribas. Ačiū renginio organizatorėms anglų kalbos mokytojoms Raimondai Žvinienei ir Rasai Švitrienei už jų viziją, kūrybiškumą ir meilę literatūrai. Organizatorių gebėjimas atgaivinti klasikinę literatūrą ir įtraukti jaunąją kartą į Williamo Shakespeare'o pasaulį yra neįkainojamas indėlis į literatūrinį švietimą. Mokiniams buvo suteikta nepakartojama galimybė įsijausti į Williamo Shakespeare'o dvasią, pasinerti į jo kalbos grožį ir sudėtingumą.  Vertinimo komisijos narys Armandas Rumšas, Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos anglų kalbos vyresnysis mokytojas pasveikino konkurso dalyvius.  
Šio konkursas buvo ypatingai įdomus dėl kelių priežasčių. Pirma, tema –  Williamo Shakespeare'o kūryba – savaime yra kupina aistrų, dramatiškų konfliktų ir giluminės žmogiškosios patirties. Antra, mokiniai, dalyvavę konkurse, turėjo galimybę rinktis skaitinius iš plačiojo dramaturgo repertuaro, todėl pasirodymai buvo labai įvairūs ir turtingi.
Kiekvienas pasirodymas buvo vertinamas pagal kelis kriterijus. Svarbiausia buvo, kaip skaitovas sugebėjo perteikti Williamo Shakespeare'o tekstų emocijas ir atmosferą. Vertinimo komisija atkreipė dėmesį į tai, kaip mokiniai naudoja savo balsą, intonacijas ir pauzes, ar geba kuo tiksliau atkurti kūrinio nuotaiką. Kitas svarbus aspektas buvo kūno kalba, kaip aktorinė išraiška, leidžianti giliau pasinerti į tekstą.
Šis konkursas suteikė puikią galimybę mokiniams ne tik tobulinti savo anglų kalbos įgūdžius, bet ir gilintis į kultūrinį kontekstą, kuris neatsiejamas nuo kalbos mokymosi.
img01
img02