Kauno rajono 3-4 klasių mokinių anglų kalbos olimpiada

Atgal

Kauno rajono 3-4 klasių mokinių anglų kalbos olimpiada

  2024-05-09

2024 m. gegužės 9 d. VDU Žemės ūkio akademijoje vyko Kauno rajono 3-4 klasių mokinių anglų kalbos olimpiada, kurioje dalyvavo 41 mokinys. Olimpiados dalyviai parodė įvairias anglų kalbos žinias, kurios apėmė kelių pagrindinių sričių gebėjimus:
  • Mokiniai demonstravo pagrindinį anglų kalbos gramatikos supratimą, įskaitant laikus, veiksmažodžių formas ir sakinio struktūrą. Jie taip pat rodė, kad moka tinkamai naudoti įvairias kalbos dalis, pavyzdžiui, daiktavardžius, veiksmažodžius ir prieveiksmius.
  • Mokiniai atskleidė savo gebėjimus atpažinti ir pritaikyti įvairius žodžius ir išraiškas, kas yra būtina sugebėjimui aiškiai ir tiksliai išreikšti savo mintis anglų kalba. Jie naudojo žodžius, atitinkančius jų amžiaus lygį, olimpiadoje išbandydami ir praplėsdami savo žodyną.
  • Klausymo užduotys leido mokiniams parodyti, kaip jie geba suprasti anglų kalba pasakytą informaciją. Jie turėjo atsakyti į klausimus ir atlikti užduotis, remdamiesi išgirsta informacija.
  • Atlikdami skaitymo užduotis mokiniai parodė, kaip jie geba suvokti ir interpretuoti teksto turinį. Jie analizavo tekstus ir atsakinėjo į supratimo klausimus.
Šių įgūdžių demonstravimas parodė, kad mokiniai ne tik turi pagrindus, bet ir yra pasirengę toliau tobulinti savo anglų kalbos žinias.
Skelbiame nugalėtojus:
I vieta:  Greta Kinčiūtė 4 klasė Akademijos mokykla-darželis "Gilė" (mokytoja Daiva Kavoliūnienė)
II vieta:
Simas Venzlauskas 4 klasė Raudondvario A. ir A. Kriauzų pradinė mokykla (mokytoja Nijolė Pridotkienė)
Vilajus Praspaliauskas 4 klasė Babtų gimnazija (mokytoja Kristina Stašaitienė)
Povilas Motiejūnas 4 klasė Zapyškio pagrindinė mokykla (mokytoja Žydrūnė Puodžiukienė)
III vieta:
Ieva Klimavičiūtė 4 klasė Rokų mokykla-darželis (mokytoja Greta Radionovaitė)
Vakaris Navalinskas 4 klasė Garliavos Jonučių progimnazija (mokytoja Rūta Šleinienė)
Kipras Mačianskas 4 klasė Domeikavos gimnazija (mokytoja Dovilė Ulozaitė)
Gytautė Butkutė 4 klasė Šlienavos pagrindinė mokykla (mokytoja Ramunė Uleckienė)
Sveikiname visus dalyvius už jų pastangas ir atkaklumą, gebėjimą sutelkti dėmesį, ypač nugalėtojus, kurie išsiskyrė savo išskirtiniu gebėjimu suprasti ir analizuoti gautą informaciją ir atlikti užduotis efektyviai.