Mokytis - tik iš geriausių!

Atgal

Mokytis - tik iš geriausių!

  2024-04-26

 Švietimo centro darbuotojai ne tik organizuoja kvalifikacijos tobulinimo mokymus mokytojams, rajono savivaldybės darbuotojams, gyventojams, bet ir patys tobulina savo kvalifikaciją, dalyvaudami įvairiose programose. Balandžio 23-26 dienomis Laimutė Ruzgienė, Kauno r. švietimo centro direktorė, ir Edita Žaromskienė, Kauno r. TAU veiklos koordinatorė, lankėsi Slovėnijos trečiojo amžiaus universitete. Universitetas šiemet atšventė 40 metų veiklos sukaktį ir turi puikią patirtį, organizuojant mokymąsi pagyvenusiems žmonėms.
Stažuotės tikslai:
*dalyvauti darbo stebėjimo vizite,
*perimti gerąją Slovėnijos TAU veiklos patirtį ir ją *pritaikyti tobulinant Kauno rajono TAU veiklą.
Stažuotės metu vyko susitikimai ir diskusijos su Slovėnijos TAU steigėjomis prof. dr. Ana Krajnc ir doc. dr. Dušana Findeisen, Alijana Šantej, Liublijanos TAU vadove, ir lektoriais: Alenka Gabriel Ščuk, Lučka Šičarov, Meta Kutin, Andrej Šolar, Violetta Bottazzo, Mira Rajh, Neva Železnik, žurnalistikos bei rusų kalbos studijų rato studentais.
Stažuotės dalyvės domėjosi Slovėnijos TAU valdymo veiklos modeliu
ir mokymosi organizavimo principu  (studijų ratas), kuris sudaro puikias galimybes praktiškai išbandyti įgytas žinias, stiprina besimokančiųjų savivertės ir kūrybiškumo kompetencijas. Nustebino ir universiteto įgyvendinamos studijų programos, projektai, andragogikos leidiniai bei atlikti suaugusiųjų švietimo tyrimai. Negalima nesižavėti savanoriška ir savarankiška mentorių veikla, besimokančiųjų motyvacija ir noru būti naudingais žmonėmis vietos bendruomenėse. Edita Žaromskienė pristatė ir Kauno rajono TAU veiklą, įgyvendinamus projektus, aptarė su Slovėnijos universiteto vadovėmis tolesnio bendradarbiavimo galimybes.
Stažuotė organizuota įgyvendinant Erasmus+ mobilumo projektą Nr. 2022-1-LT01-KA120-ADU-000110566
img01