Mokyklų bibliotekininkų ekskursija Ąžuolyno bibliotekoje

Atgal

Mokyklų bibliotekininkų ekskursija Ąžuolyno bibliotekoje

  2024-04-26

Balandžio mėnesį Kauno rajono mokyklų bibliotekininkai lankėsi po rekonstrukcijos duris atvėrusioje Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje, dabar pavadintoje  -  Ąžuolyno biblioteka.
Antrajame bibliotekos aukšte bibliotekininkus pasitiko Kultūros vadybos skyriaus darbuotoja Sigita, kuri pasidalino savo patirtimi kuriant modernią ir gyvybingą biblioteką, papasakojo, kad po renovacijos, knygos visoje bibliotekoje sugulė net į 20 kilometrų. Rajono mokyklų bibliotekininkai apžiūrėjo „Ąžuolo“ salę, talpinančią 50 lankytojų, kurioje vyksta knygų pristatymai. Visiems labai patiko ryškiaspalviai minkštasuoliai įrengti net pačiose lentynose; „Išradimų kambarys“, kuriame lankytojai gali  įgyvendinti savo idėjas, pavyzdžiui, pasisiūti suknelę, užsidėti lipduką ant drabužių, pagaminti inkiliuką, ką nors atsispausdinti 3D spausdintuvu.
Ąžuolyno biblioteka neapsiriboja tik knygomis ir skaitmeniniais ištekliais. Jos programa taip pat apima įvairius renginius, nuo literatūrinių diskusijų iki meninių parodų ir kūrybinių dirbtuvių. Mokyklų bibliotekininkai diskutavo, kaip galėtų bendradarbiauti, tarpusavyje ir kaip jie galėtų pasinaudoti moderniomis  Ąžuolyno bibliotekos erdvėmis, ištekliais, paslaugomis ir programomis.
img01