Muzikinė viktorina „Muzikinė pavasario puokštė“

Atgal

Muzikinė viktorina „Muzikinė pavasario puokštė“

  2024-04-24

2024 m. balandžio 24 d.  vyko Kauno rajono 5-8 klasių mokinių nuotolinė muzikinė viktorina „Muzikinė pavasario puokštė“. Šiais metais dalyvauti renginyje, švęsti muziką ir istoriją buvo pakviesti 7 ir 8 klasių mokiniai. Viktorinoje dalyvavo 11 komandų iš Babtų gimnazijos, Garliavos Jonučių progimnazijos, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos, Ežerėlio pagrindinės mokyklos, Zapyškio pagrindinės mokyklos, Piliuonos gimnazijos bei Domeikavos gimnazijos. Visi dalyviai prisiminė svarbias datas, kurios šiais metais minimos Lietuvos muzikos padangėje: kompozitoriaus M.K.Čiurlionio 150-osios gimimo metinės, „Dainų dainelės" 50-metis bei ,,Dainų šventės" 100-metis. Viktorinos metu mokiniai turėjo galimybę ne tik pademonstruoti savo žinias apie lietuvių muzikos ir kultūros istoriją, bet ir išreikšti savo kūrybiškumą. Kiekviena komanda turėjo parengti trumpą, nuotaikingą prisistatymą. Jų originalūs, įdomūs pasirodymai leido visiems dalyviams pažvelgti į muziką naujai ir šiuolaikiškai.
Mokiniai labai mėgsta interaktyvų ir dinamišką Kahoot formatą, kuris leidžia jiems aktyviai dalyvauti ir iškart matyti savo rezultatus. Komandinė viktorina aktyviai įtraukė visus dalyvius, skatino bendradarbiavimą, bendravimą, sukūrė draugišką ir linksmą aplinką. Viktorinos turinys buvo įdomus ir aktualus, atspindintis minėtas muzikines sukaktis, suteikiant mokiniams galimybę sužinoti daugiau apie lietuvių muzikos paveldą ir jo atstovus.
5-6 klasių grupės nugalėtojai:
I vieta VDU Ugnės Karvelis gimnazijos komanda
II vieta Ežerėlio pagrindinės mokyklos komanda
III vieta Garliavos Jonučių progimnazijos komanda
7-8 klasių grupės nugalėtojai:
I vieta Domeikavos gimnazijos 8 klasės komanda
II vieta Jonučių progimnazijos komanda
III vieta VDU Ugnės Karvelis gimnazijos 8 klasės komanda
Ši muzikinė viktorina ne tik paminėjo svarbias muzikines sukaktis, bet ir suteikė mokiniams platformą bendrauti, mokytis ir švęsti muziką kartu.
Viktorinos organizatorės, mokytojos entuziastės Eglė Verzienė ir Regina Bagdonavičienė tiki, kad „tokie renginiai yra puikus būdas skatinti mokinių domėjimąsi kultūra, istorija ir menais, kartu stiprinant jų asmeninį ir akademinį tobulėjimą“. Organizatorės jau kuria naujus planus ir idėjas, kaip tobulinti muzikinę viktoriną kitais metais. Šių metų viktorinos sėkmė įkvėpė renginio organizatorius svarstyti galimybę kitais metais viktoriną išplėsti iki respublikinio lygio renginio. Tai leistų dar daugiau mokinių iš įvairių Lietuvos kampelių dalyvauti ir dalintis savo muzikine aistra bei žiniomis. Siekiant padidinti mokinių įsitraukimą ir skatinti jų kūrybiškumą, bus raginama, kad mokiniai patys kurtų klausimus muzikinei viktorinai. Tai suteiks jiems galimybę giliau panagrinėti muzikos tematiką ir pasirengti atsakingai prisidėti prie renginio organizavimo. Be to, planuojama viktoriną rengti gyvai, kas leis mokiniams ne tik patirti tiesioginę kontaktą su kitais dalyviais, bet ir pajusti tikrojo renginio atmosferą. Tikimasi, kad ši naujovė pritrauks dar daugiau dalyvių ir žiūrovų, taip skatindama muzikinio švietimo populiarumą mokykloje.
img01