Eruditų turnyras Kulautuvoje

Atgal

Eruditų turnyras Kulautuvoje

  2024-04-19

 Kulautuvos pagrindinėje mokykloje vyko tradicinis Kauno rajono 8-10 klasių mokinių Eruditų turnyras.
Šį kartą konkurse dalyvavo keturios komandos: iš Domeikavos, Čekiškės Prano Dovydaičio ir Vandžiogalos gimnazijų bei Kulautuvos pagrindinės mokyklos. Konkurso dalyvius pasveikino Kulautuvos pagrindinės mokyklos direktorė Jolita Velžienė.
 Komandos turėjo įveikti užduotis, susijusias su gamtos mokslais ir logika. Pirmame ture reikėjo išspęsti 20 klausimų testą su keturiais pasirenkamaisiais atsakymais. Antrame ture reikėjo atpažinti 10 žinomų žmonių, 10 gyvūnų ir 10 augalų. Trečiame ture dešimčiai posakių reikėjo priskirti autorių, atpažinti 10 statinių ir įvardinti jų buvimo vietą, o taip pat atsakyti, ar teiginys teisingas, ar ne. Ketvirtame ture reikėjo išspręsti sudėtingą matematikos uždavinį, iš pabirusių raidžių sudėti kuo daugiau žodžių bei atsakyti į suktus klausimus.
 Nugalėjo Kulautuvos mokyklos komanda ,,Smegenūzai“. Antri – Domeikavos gimnazijos komanda, o trečią vietą pasidalino Čekiškės Prano Dovydaičio ir Vandžiogalos gimnazijų komandos.
 Už nuoširdų darbą dėkojame vertinimo komisijai: Ritai Rimeikei (Vandžiogalos gimnazija), Jovitai Girniuvienei (Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazija), Skirmutei Kvedarauskienei (Domeikavos gimnazija) ir Eligijai Švedaitei Bakšienei (Kulautuvos pagrindinė mokykla).
Už padėkas dėkojame Kauno r. Švietimo centrui ir LRS nariui Justinui Urbanavičiui.
Konkursą organizavo Kulautuvos pagrindinės mokyklos mokytoja Kolomba Bulotienė.
img01