Kauno rajono 8-9 klasių mokinių chemijos konkursas

Atgal

Kauno rajono 8-9 klasių mokinių chemijos konkursas

  2024-03-22

Kovo 22 dieną Kulautuvos pagrindinėje mokykloje vyko, jau tradiciniu tapęs, Kauno r. 8-9 klasių mokinių chemijos konkursas. Jame dalyvavo 11 komandų iš Raudondvario, Neveronių, Babtų, Domeikavos, Piliuonos, Vandžiogalos, VDU Ugnės Karvelis ir Vilkijos gimnazijų bei Ežerėlio, Garliavos Adomo Mitkaus ir Kulautuvos pagrindinių mokyklų.
Svečius pasveikino ir palinkėjo sėkmės mokyklos direktorė Jolita Velžienė.
Mokiniai varžėsi protų mūšyje, turėjo įvardinti laboratorinius indus ir prietaisus, parašyti medžiagų formules ir pavadinimus, atsakyti į klausimus apie atomo sandarą, išspręsti uždavinį, junginius pavaizduoti struktūrinėmis formulėmis bei pagaminti junginių molekulių modelius.
Kova vyko labai permainingai. Buvo daug džiaugsmo ir nusivylimo, kad ne viską dar išmoko, tačiau vertinimo komisija, susumavus rezultatus, paskelbė nugalėtojus:
1 vieta – Kulautuvos pagrindinės mokyklos komanda;
2 vieta – Babtų ir Raudondvario gimnazijų komandos;
3 vieta -  Vandžiogalos, VDU Ugnės Karvelis ir Domeikavos gimnazijų komandos.
Nugalėtojų komandos apdovanotos Kauno r. Švietimo centro diplomais, o komandos nariai - padėkos raštais ir dovanėlėmis.
Visi konkurso dalyviai bei juos ruošę mokytojai buvo apdovanoti Kauno r. švietimo centro padėkomis, o taip pat ir Lietuvos Respublikos Seimo nario Justino Urbanavičiaus padėkomis bei dovanėlėmis.
Konkursui užduotis ruošė ir jį vedė mokytoja Kulautuvos pagrindinės mokyklos chemijos mokytoja ekspertė Kolomba Bulotienė.
Dėkojame vertinimo komisijai: Babtų gimnazijos chemijos mokytojai metodininkei Daliai Česnavičienei, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos chemijos mokytojai metodininkei Editai Jarienei, Vandžiogalos gimnazijos chemijos vyr. mokytojai Ritai Rimeikei, Domeikavos gimnazijos chemijos vyr. mokytojai Linai Elenai Petrauskienei ir Kulautuvos pagrindinės mokyklos chemijos mokytojai Eligijai Švedaitei Bakšienei už nuoširdų darbą.
 
img01