Kauno rajono ugdymo įstaigų ir kultūros centrų vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių grupių festivalis „Jau pavasaris ant nosies“

Atgal

Kauno rajono ugdymo įstaigų ir kultūros centrų vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių grupių festivalis „Jau pavasaris ant nosies“

  2024-03-21

2024 m. kovo 21 d. vyko kasmetinis Kauno rajono ugdymo įstaigų ir kultūros centrų vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių grupių festivalis „Jau pavasaris ant nosies“. Tai vienas ryškiausių pavasario renginių, skirtų lietuvių kultūros ir tradicijų puoselėjimui bei populiarinimui, kuris kiekvienais metais rengiamas vis kitoje rajono ugdymo arba kultūros institucijoje. Šiais metais festivalio organizatoriai buvo Babtų kultūros centras (direktorė Eglė Patinskaitė), Babtų kultūros centro Vandžiogalos laisvalaikio salės liaudiškų šokių grupė „Verpetukas“ (vadovė Jorinta Radavičienė) ir Kauno rajono švietimo centras.
img01
Festivalio dalyvius pasveikino Vandžiogalos seniūnas Jurgis Bukauskas, kuris pabrėžė festivalio vaidmenį skatinant kultūrinę įvairovę, jaunimo saviraišką ir kūrybiškumą, taip pat dėkojo visiems organizatoriams ir dalyviams už indėlį į šios nuostabios pavasario šventės sėkmę. Seniūnas išreiškė džiaugsmą ir didžiavimąsi matydamas tiek daug jaunų žmonių, susirinkusių švęsti bei puoselėti lietuvių liaudies šokius ir muziką. Seniūno žodžiai ne tik įžiebė šventinę nuotaiką, bet ir priminė apie kultūrinio paveldo ir tradicijų svarbą.
Įvairią ir spalvingą festivalio programą pristatė devyni kolektyvai: Garliavos kultūros centro vaikų šokių grupė „Tauškutis“ (vadovė Zita Vaškelienė), Babtų kultūros centro Vandžiogalos laisvalaikio salės liaudiškų šokių grupė „Verpetukas“ (vadovė Jorinta Radavičienė), Vilkijos gimnazijos merginš šokių grupė (vadovė Kristina Raišytė), Vilkijos gimnazijos 4 a klasės šokių grupė (vadovė Kristina Raišytė), Zapyškio pagrindinės mokyklos vaikų liaudiškų šokių grupė „Nemunėlis“ (vadovė Lina Kaminskienė), Neveronių gimnazijos mergaičių šokių grupė „Upė“ (vadovė Virginija Skiparienė), Ežerėlio pagrindinės mokyklos mergaičių liaudiškų šokių grupė „Sūkurėlis“ (vadovė Lina Kaminskienė), Raudondvario kultūros centro liaudiškų šokių jaunių ir jaunučių grupių kolektyvai „Vėjo malūnėlis“ (vadove Gintarė Milieškaitė). Festivalio organizatorės Eglė Patinskaitė ir Jorinta Radavičienė pastebėjo, kad šis renginys yra ne tik puiki proga išreikšti savo meilę šokiui ir muzikai, bet ir ugdyti mokinių saviraišką, skatinti kūrybiškumą ir bendruomeniškumą, o taip pat stiprinti jaunųjų kartų ryšį su lietuvių kultūros paveldu.
Linkime šokių kolektyvams ir jų vadovams motyvacijos ir įkvėpimo žengti toliau kultūros ir tradicijų puoselėjimo taku!
img02