Chemijos mokytojų metodinė diena

Atgal

Chemijos mokytojų metodinė diena

  2024-03-06

Kovo 6 d. vyko nuotolinė Kauno rajono chemijos mokytojų metodinė diena. Smagu, kad pasikalbėti, pasidalinti gerąja patirtimi susirinko net 16 mokytojų. Pasitarimo metu mokytojos išsakė savo pageidavimus dėl bendradarbiavimo su KTU. Mokytojų metodinio būrelio nariai įsipareigojo padaryti apklausą, kokios temos domintų visus mokytojus ir tik po to kreiptis į KTU dėstytojus dėl galimybės tobulinti profesinio tobulėjimo kompetenciją.
Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos chemijos mokytoja ekspertė Asta Račkauskienė pasiūlė pasinaudoti vedamomis edukacijomis Kauno VII forte, kuris žinomas kaip  gamtos ir tiksliųjų mokslų mokykla. Tam pritarė ir Babtų gimnazijos chemijos mokytoja metodininkė Dalia Česnavičienė.
Vyko diskusija ir apie vadovėlius 8 klasės mokiniams, kurių mokytojai ir mokiniai kantriai laukia. Ieškosime galimybės pasikviesti vadovėlio leidėjus dėl jo pristatymo.
Pasitarimo metu buvo diskutuota ir kitais klausimais. Mokytojoms pasiūlyta nuvykti su mokiniais į Garsios Tylos observatoriją, kuri įsikūrusi Kėdainių rajone. Šlienavos pagrindinės mokyklos chemijos mokytoja ekspertė, chemijos mokytojų būrelio narė Zita Dzedulionienė papasakojo apie mokykloje organizuojamas STEAM idėjų muges ir pakvietė šiemet joje dalyvauti. Buvo kalbama ir apie kovo 22 d. vyksiantį 8-9 klasių mokinių chemijos konkursą.
Pasitarimo metu buvo aptarti ir būrelio nario rinkimų rezultatai. Į Kauno rajono chemijos mokytojų metodinį būrelį išrinkta Vandžiogalos gimnazijos chemijos mokytoja metodininkė Rita Rimeikė. Sveikiname ir linkime jai sėkmės bei tikime, kad mokytoja pasiūlys gerų idėjų ir veiklų, kurios bus naudingos tiek mokytojams, tobulinant kompetencijas, tiek mokiniams, gerinant mokymosi pasiekimus.  
img01