Kuo jums kvepia namai prieš šv. Kalėdas?

Atgal

Kuo jums kvepia namai prieš šv. Kalėdas?

  2023-12-02

Kuo jums kvepia namai prieš šv. Kalėdas? Tikriausiai, meduoliais? Juos kepame norėdami pradžiuginti savo šeimos narius, svečius ir draugus, tačiau ar kada susimąstome, kada atsirado meduoliai, ar visada buvo tokios formos kaip dabar, ar skonis seniau ir dabar buvo toks pats?
Atsakymus į šiuos klausimus rado TAU studentai, dalyvavę Adventinėje popietėje kartu su Filigrania. Kvapnią ir paslaptingą meduolio istoriją pasakojo trys žavūs jaunuoliai: sesutės Rūta Krasnovaitė ir Lina Krasnovaitė-Siparienė bei Kristijonas Siparis.
Renginio dalyviai, sulaikę kvapą, net 2 valandas klausė įdomių pasakojimų. Dažnas prisipažino, kad labai mažai žino apie šį, rodos, paprastą, bet neprastą kepinį! Renginio metu dalyviai vaišinosi sesučių keptais meduoliais ir arbata iš savo gražiausių puodelių, o renginio pabaigoje ragavo vieni kitų iškeptus meduolius, kurių receptais pasidalinsime kitame FB įraše.
Dėkojame Filigranija už nuostabią patirtį VDU Švietimo akademija kanclerei Linai Kaminskienei už galimybę surengti šventę nuostabaus grožio salėje, o vyr. referentei Laurai Vasiliauskaitei-Blotnienei už nuoširdžią pagalbą organizuojant renginį.
Kvapnaus pasiruošimo ir džiugių artėjančių švenčių!
Edita Žaromskienė, Kauno rajono TAU rektorė
img01