Kauno rajono 9-12 (I-IV gimnazijos) klasių protų mūšis „Europos kalbos“

Atgal

Kauno rajono 9-12 (I-IV gimnazijos) klasių protų mūšis „Europos kalbos“

  2023-09-29

2023 m. rugsėjo 29 d. Raudondvario kultūros centre vyko Kauno rajono 9-12 (I-IV gimnazijos) klasių protų mūšis „Europos kalbos“, skirtas Europos kalbų dienai paminėti. Šį renginį organizavo Kauno r. Raudondvario gimnazija, Raudondvario biblioteka ir Kauno rajono švietimo centras. Žaidime varžėsi 15 komandų iš 11 Kauno rajono mokyklų. Mokiniai uoliai varžėsi atsakinėdami į visokio tipo žaismingus klausimus penkiuose etapuose, kur reikėjo ne tik akademinių žinių, bet ir pasikliauti klausa, pastabumu ir kritiniu mąstymu. Renginio įkvėpėja ir koordinatorė anglų kalbos mokytoja metodininkė Simona Mikalauskienė kartu su renginio  organizatorėmis  Raudondvario bibliotekos darbuotojomis Greta Vaitaityte ir Kristina Maziliauskaite pasidžiaugė, kad renginys pasisekė ir kvies ateityje mokinius švęsti kalbų įvairovę. Organizatorės tiki, kad tokio tipo renginys skatins mokinius mokytis ne tik užsienio kalbų, bet ir gimtosios kalbos, siekiant didinti kalbinius įgūdžius. Konkurso dalyviams atiteko įvairių tipų klausimai, kuriais buvo siekiama atkreipti mokinių dėmesį į įvairių kalbų, kultūrų ir tapatybių įvairovę Europoje; pabrėžti tarptautinio bendradarbiavimo svarbą ir poreikį suvokti, suprasti bei komunikuoti su kitų šalių žmonėmis. Konkurso formatas buvo labai žaismingas, dinamiškas ir reikalavo greito mąstymo bei žinių apie įvairias temas, gebėjimo greitai reaguoti. Pasak renginio iniciatorės Simonos Mikalauskienės, šis protų mūšis puikiai tiko žinių ir gebėjimų tobulinimui, nes buvo patrauklus, linksmas ir įdomus, dalyviai mėgavosi pačiu procesu ir tuo pačiu metu smagiai praleido laiką.
Nugalėtojais tapo:
I vieta - Kauno r. Raudondvario gimnazijos komanda „Crazy Group“ (mokytoja Julė Bakanienė)
II vieta - Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos komanda „Švyturys“ (mokytoja Raimonda Žvinienė)
III vieta - Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos komanda „Šarka“ (mokytoja – Aida Valatkevičienė)
Visi dalyviai buvo apdovanoti Kauno rajono švietimo Padėkos raštais, o nugalėtojai – diplomais ir Kauno rajono švietimo prizais. Nugalėtojus taip pat sveikino saldžiomis dovanomis Kauno rajono savivaldybės tarybos narys Algirdas Navickas.
Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyviams, renginio organizatoriams ir renginio idėjos autorei anglų kalbos mokytojai Simonai Mikalauskienei. Tikime, kad šis žaismingas renginys bus populiarus ateityje ir taps tradicija paminėti Europos kalbų dieną Raudondvaryje, nes toks žaidimas mokiniams akivaizdžiai padeda atrasti ir suprasti intelektualios veiklos vertę ir prasmę.