Kauno rajono 7-9 klasių mokinių oratorių ir improvizatorių konkursas įvyko!

Atgal

Kauno rajono 7-9 klasių mokinių oratorių ir improvizatorių konkursas įvyko!

  2023-11-23

Lietuvių kalbos metodinio būrelio narių noras organizuoti oratorių ir improvizatorių konkursą buvo išsakytas jau prieš 3 metus. Deja, keletą metų tam trukdė karantinas. Ir tik šiais metais niekas nesutrukdė jo organizuoti. Konkursas pavadinimu „Pasikinkęs jauną vėją“, skirtas rašytojo Kazio Binkio 150-sioms gimimo metinėms paminėti, vyko lapkričio 23 dieną. Konkurse dalyvavo 12 mokinių iš Raudondvario gimnazijos, Garliavos Jonučių progimnazijos, Domeikavos gimnazijos ir Šlienavos pagrindinės mokyklos.
Pirmoji užduotis namų darbų pristatymas. Reikėjo prisistatyti arba papasakoti apie savo mylimą knygos ar filmo herojų. Buvo taip smagu klausytis drąsių prisistatymų ir pasakojimų.
Daug sunkesnė buvo antroji užduotis – improvizacijos. Mokiniai turėjo išsitraukti užduoti su pateikta tema ir po minutės apie tai kalbėti. Ne kiekvienas suaugęs sugebėtų atlikti šią užduotį. Temos buvo įvairios: „Fabriko „Vilna“ kalba avių augintojams“, „Picų kepėjos kalba gaisrininkų suvažiavime“, „Selo kalba policininkams“, „Lietuvos ryto“ sirgalio kalba „Žalgirio“ sirgaliams“ IR T.T. Visiems buvo labai linksma – ir kalbantiems, ir klausantiems improvizatorių. Po konkurso, kol komisija skirstė vietas, mokiniai, skanaudami sausainius ir gerdami arbatą susipažino vieni su kitais.
Konkurso komisija būtų skyrusi visiems prizines vietas, deja, to neleido konkurso nuostatai. Todėl 7 klasės mokinių grupėje komisija skyrė tik vieną – I vietą. Ir ji atiteko Motiejui Patinskui, Raudondvario gimnazijos septintokui (mokytoja A. Šidlauskienė). Aštuntų klasių grupėje I vieta skirta Julijui Žukauskui, Raudondvario gimnazijos aštuntokui (mokytoja A. Šidlauskienė.) Antra vieta skirta Evai Trakimaitei, Domeikavos gimnazijos 8 klasės mokinei (mokytoja A. Mikulėnienė). O III vieta atiteko dviems dalyvėms: Emilijai Zujūtei, aštuntokei iš Garliavos Jonučių progimnazijos (mokytoja Z.Petraitienė) ir Emilijai  Marčiulaitytei, Šlienavos pagrindinės mokyklos aštuntos klasės mokinei (mokytoja I.Straleckienė).
Konkursą organizavo lietuvių kalbos mokytojų metodinis būrelis ir Kauno rajono švietimo centras. Dėkojame būrelio pirmininkei Vidai Matusevičienei, Domeikavos gimnazijos  lietuvių kalbos mokytojai ir mokytojoms, parengusiems mokinius konkursui. Kitais metais konkursą vėl organizuosime ir tikimės sulaukti daugiau dalyvių.