Tikybos mokytojų ir mokinių malda prie palaimintojo Karolio Akučio relikvijų

Atgal

Tikybos mokytojų ir mokinių malda prie palaimintojo Karolio Akučio relikvijų

  2023-11-23

2023 metų lapkričio 23 dieną Kauno rajono tikybos pamokas lankantys mokiniai kartu su savo tikybos mokytojais vyko į piligriminę kelionę į Alytų, kur lankėsi Alytaus Šv. Kazimiero bažnyčioje, meldėsi prie palaimintojo Karolio Akučio relikvijų. Kelionėje kartu su savo mokiniais dalyvavo tikybos mokytojai: Julius Tovtkevičius, Babtų gimnazijos tikybos vyr. mokytojas, Laima Gužienė, Šlienavos pagrindinės mokyklos tikybos mokytoja metodininkė ir Eglė Čaplinskienė, Linksmakalnio mokyklos darželio tikybos mokytoja.
img01 img01
img02 img01
Kas yra palaimintasis  Karolis Akutis ir kodėl jaunuolio pirmojo laipsnio relikvijos yra Alytuje papasakojo edukatorė Gita. Dėka gyvo, tetralizuoto, giesmėmis paįvairinto pasakojimo, susipažinome su neeiline Karolio Akučio biografija, jo pomėgiais ir gyvu, giliu tikėjimu. Edukacijos metu mokiniai turėjo galimybę sudėti deliones, susiverti apyrankes su palaimintojo Karolio Akučio šūkiu itališkai "NON IO MA DIO", lietuviškai – „Ne aš, o Dievas!“ Piligrimystę užbaigėme šv. Mišiomis ir asmenine malda prie Karolio Akučio relikvijų. Dėkojame Aleksoto dekanato dekanui kun. Gintarui Urbštui už finansinę pagalbą. 
img01
Dėkojame Kauno rajono tikybos mokytojų metodinio būrelio pirmininkei Renatai Markevičienei, VDU Ugnės Karvelis gimnazijos tikybos mokytojai ekspertei, už organizuotą piligriminę kelionę.