7-8 klasių etiką lankančių mokinių šventė „Tarpkultūrinis etiketas”

Atgal

7-8 klasių etiką lankančių mokinių šventė „Tarpkultūrinis etiketas”

  2023-11-22

Lapkričio 22 d. Kauno rajono švietimo centre vyko Kauno rajono bendrojo ugdymo mokyklų 7-8 klasių etiką lankančių mokinių šventė „Tarpkultūrinis etiketas”, skirta tolerancijos dienai paminėti. Į šventę atvyko 30 mokinių iš 3 Kauno rajono ugdymo įstaigų: Babtų gimnazijos (mokytoja R.Jakienė) Karmėlavos B.Buračo gimnazijos (mokytojaR.Valatkienė) ir Šlienavos pagrindinės mokyklos (mokytoja O.Gervienė). Mokiniai susiskirstė į 6 komandas, sugalvojo komandai pavadinimus. Komandoms buvo skirtos trys užduotys.
 Pirmoji užduotis – žinių apie etiketą patikrinimas. Atsakinėti į klausimus visoms komandoms sekėsi panašiai. Bet daugiausiai teisingų atsakymų pateikė komanda „Buračiukai“ iš Karmėlavos B.Buračo komandos. Jiems atiteko išmintingiausios komandos titulas, o Šlienavos pagrindinės mokyklos komandai „Nesugalvojom“ skyrėme kultūringiausios komandos titulą.
img01
Antra užduotis buvo sunkesnė. Komandos turėjo pasirinkti vieną šalį ir, naudodamiesi internetu, parengti plakatą apie tos šalies etiketo taisykles. Visos komandos dirbo labai susikaupę. Po darbų pristatymo Karmėlavos B.Buračo gimnazijos komandai „Dorieji“ skyrėme kūrybiškiausios komandos titulą, o Babtų gimnazijos komandai „“Tolerantiški“ skyrėme linksmiausios komandos titulą.
Trečia užduotis buvo nesunki, bet įdomi. Ant vieno žibinto (žibintas – šių metų tolerancijos simbolis) komandos turėjo surašyti 20 vertybių, ant kito – visų dalyvių vardus. Buvo smagu žiūrėti, kaip drąsiai komandos atstovas susipažįsta su kitų komandų nariais. Po šios užduoties estetiškiausia komanda buvo pripažinta Babtų gimnazijos komanda „Žiburėliai“, o Šlienavos pagrindinės mokyklos komandai „Nerealieji“ pripažinti draugiškiausia komanda.
img01
Visi šventės dalyviai gavo švietimo centro padėkas, o mokinius atlydėjusios mokytojos – po saldžią dovanėlę. Šventę apibendrino Kauno rajono etikos mokytojų metodinio būrelio pirmininkė Rira Jakienė. Ji pažymėjo, kad šventės metu mokiniai gavo dvigubos naudos: smagiai praleido laiką ir papildė savo žinių bagažą žiniomis apie tarpkultūrinį intelektą.
Šventę organizavo Kauno rajono etikos mokytojų metodinis būrelis ir Kauno rajono švietimo centras.