Kauno rajono tikybos mokytojų metodinė diena-apvaliojo stalo diskusija „UTA įgyvendinimo patirtis: problemos ir atradimai“

Atgal

Kauno rajono tikybos mokytojų metodinė diena-apvaliojo stalo diskusija „UTA įgyvendinimo patirtis: problemos ir atradimai“

  2023-10-18

2023 metų spalio 18 d. Kauno rajono švietimo centre į metodinę dieną rinkosi tikybos mokytojai. Susitikimo tema: „UTA įgyvendinimo patirtys: problemos ir atradimai". Pirmoje susitikimo dalyje metodinės dienos dalyviai klausėsi pranešimų. Ąžuolas Mocevičius, KTU inžinerijos licėjaus tikybos mokytojas, skaitė pranešimą tema: „Akademinių dalykų integravimas į tikybos pamokas: kultūrinis ir intelektualinis praturtinimas“. Eglė Čaplinskienė, Kauno r. Linksmakalnio mokyklos-darželio tikybos mokytoja skaitė pranešimą tema: „Kaip išradingai planuoti laisvas pamokas“. VDU Ugnės Karvelis gimnazijos tikybos mokytoja ekspertė Renata Markevičienė ne tik skaitė pranešimą tema: „Net 30 procentų!“ , bet ir moderavo diskusiją. Mokytojos E. Čaplinskienė ir R.Markevičienė pasidalino surinkta medžiaga, kuria rekomendavo užpildyti 30 % ugdymo turinio. 
Apskritojo stalo diskusijos metu mokytojai kalbėjosi apie pamokos tikslo ir uždavinių formulavimą, mokinių vertinimą tikybos pamokose ir metodų bei šaltinių įvairovės paiešką internetinėje erdvėje bei bibliotekose.
img01
Įsivertinę šios dienos darbą, tikybos mokytojai palinkėjo vieni kitiems dvasinės stiprybės, kantrybės ir pedagoginio takto.
Informaciją pateikė Kauno rajono tikybos mokytojų
metodinio būrelio pirmininkė R.Markevičienė