Ringaudų ir Karmėlavos Tau studentai Kerlinge treniruotėje

Atgal

Ringaudų ir Karmėlavos Tau studentai Kerlinge treniruotėje

  2023-10-17

Tradiciškai, kaip ir kasmet, šiemet Kauno rajono TAU senjorus taip pat aplankė nauji potyriai. Šiandien, spalio 17 d.  Ringaudų ir Karmėlavos fakultetų senjorai išbandė olimpinių žaidynių sporto šaką „Kerlingą“. Tai jauna Olimpinė sporto šaka, pristatyta 1998 metais Nagano olimpinių žiemos žaidynių metu vyrų ir moterų rungtyse. Lietuvoje kerlingas žaidžiamas nuo 2006 metų
Ši, vis labiau populiarėjanti sporto šaka, traukte įtraukė senjorus. Tai sporto šaka, kurioje derinami  fiziniai ir protiniai įgūdžiai. Puikumėlis!!!  Kaip vaikystėje, žaidi ant ledo, o visai neslidų! Jokių pačiūžų, tik sportiniai bateliai!!! Taip pat, tai yra viena iš nedaugelio sporto šakų, kurioje varžytis gali visi, nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties ar sugebėjimų. Žaisti kerlingą yra smagu!
Senjorai, išklausę trenerio Pauliaus Krauzos instruktažą, susipažinę su žaidimo taisyklėmis, susiskirstė į komandas. Ir prasidėjo azartinis žaidimas. Kiekvienas komandos narys stengėsi, kad jo paleistas „akmuo“ pasiektų „namus“ ar bent namų ribas. Bet studentai turi tiek jėgos, kad akmenys praskrisdavo pro namus ir sustodavo tik atsitrenkę į apsauginę sienelę. Tik po geros valandos žaidimo akmenys jau sustodavo netoli  namų ribos. Sužinojus, kad akmenys gaminami iš granito ir sveria apie 20 kilogramų, susimąstėme: kur panaudoti studentų energiją ir jėgas? Gal savanorystėje? Gal kažkam reikia mūsų rankų ir energijos?
img01
Mūsų senjorų popietėje taip pat netrūko smagaus juoko, įsitraukimo, bendrystės bei azarto. Labai smagiai ir turiningai, vis dar su „pirmais kartais“, studijuojame Kauno rajono TAU.
Ačiū III amžiaus universiteto rektorei Editai Žaromskienei už galimybę taip puikiai pasportuoti ir smagiai praleisti popietę.
Ringaudų fakulteto prorektorė Aldona Čibirienė ir Karmėlavos fakulteto prorektorė Rima Šuliokienė