Projekto „VRSciT SPOT“ rezultatai suaugusiųjų mokymui/si

Atgal

Projekto „VRSciT SPOT“ rezultatai suaugusiųjų mokymui/si

  2023-06-05

Lietuvos švietimo istorijos muziejus kviečia suaugusiųjų švietėjus susipažinti su Erasmus+ strateginių partnerysčių projektu „VRSciT: mokslu grindžiamos virtualios realybės kelionės“ ir jo rezultatais.
„VRSciT“ projektą sudaro virtuali edukacinė kelionė į kiekvieną dalyvaujančią EU šalį, virtualiai aplankant kultūrinio, socialinio ir gamtinio pobūdžio vietas, kurios yra Portugalijoje, Ispanijoje, Italijoje ir Lietuvoje, o kelionės realizacijai panaudojant virtualios realybės įtraukimo ir sąveikos metodus, suteikiančius vartotojams unikalią mokymosi patirtį. Virtualios realybės technologijų įsisavinimas pašalina aplinkos nuotolinio vizualizavimo kliūtis, kurios, pasitelkus skaitmeninimą, leidžia patirti aukštą mokslo vertę.
„VRSciT“ projektu siekiama ištirti naujus edukacinio turizmo metodus, panaudojus 3D modeliavimą bei 360o virtualios realybės aplinką tam, kad būtų pristatytos novatoriškos virtualios mokymosi kelionės keturiose skirtingose šalyse.
 
Projekto rezultatai, skirti suaugusiųjų švietėjams, kultūros darbuotojams:
  • Literatūros apžvalga: virtualios realybės taikymas bei poveikis švietimo ir kultūros įstaigose.
  • „VRSciT SPOT“ - novatoriška neformali  virtualios realybės patirtis projekte dalyvaujančiuose muziejuose, siekiant skatinti skaitmeninį raštingumą ir mokslo turinio taikymą neformalaus mokymosi aplinkoje kartu su edukaciniu turizmu. „VRSciT SPOT“ pristatys keturias skirtingas interaktyvias patirtis, įkvėptas kiekvienos šalies partnerės, derinant 360o virtualios realybės aplinką su 3D modeliais bei animacija. Taip „VRSciT SPOT“ bus neformali mokymosi aplinka suaugusiems.
  • Interneto priemonių rinkinys, skirtas virtualia realybe paremtų programų naudojimo efektyvinimui. Priemonių rinkinyje bus pateikta 12-a suaugusiųjų švietėjams skirtų pamokų planų pavyzdžių, kuriais bus siekiama įvertinti keturių šalių mokslinį, kultūrinį ir socialinį paveldą. Šiais pamokų planais siekiama skatinti mokslinį kūrybiškumą ir smalsumą, puoselėti šių suaugusiųjų kritinį mąstymą ir kultūrinę  dvasią ir taip pat prisidėti prie naujų žinių įgijimo šiose konkrečiose srityse. Kadangi pamokų planai bus prieinami internetu, juos galima įgyvendinti muziejuose arba suaugusiųjų mokymo klasėse, su galimybe perkelti ir į kitą sektorių – bendrojo ugdymo – ir pritaikyti jas mokyklose, nepriklausomai nuo šalies.
 
Daugiau apie projektą galite sužinoti apsilankę tinklalapyje https://vrscit.pixel-online.org (anglų kalba) arba čia: VRSciT Projekto aprašymas. (lietuvių kalba).