Pasitinkame 30-ąjį Borutaičių poezijos pavasarėlį

Atgal

Pasitinkame 30-ąjį Borutaičių poezijos pavasarėlį

  2023-04-21

Džiugu pranešti, kad respublikiniame 1-12 klasių mokinių Borutaičių poezijos konkurse „ALI-ALIO! PAVASARIS!”, skirtame LR Seimo paskelbtiems Simono Daukanto metams ir 30-ajam Borutaičių poezijos pavasarėliui paminėti, šiemet dalyvavo rekordinis jaunųjų poetų skaičius – net 121 mokinys iš 60 šalies bendrojo lavinimo mokyklų. 1-4 klasių grupėje dalyvavo 26 mokiniai iš 13 mokyklų. 5-8 klasių grupėje - net 58 mokiniai iš 27 mokyklų. 9-12 klasių grupėje – 37 mokiniai iš 27 mokyklų.
Pateiktus konkursui eilėraščius trimis amžiaus grupėmis atidžiai skaitė ir vertino autoritetinga vertinimo komisija, sudaryta iš pripažintų poetų, literatūrologų, mokytojų (iš viso 9 nariai ir pirmininkė). Visiems konkurso dalyviams bus išsiųsti el. paštu ar įteikti gyvai Kauno rajono Garliavos Jonučių progimnazijos direktorės Audros Galvanauskienės Padėkos raštai.
Konkurso  laureatus ir jų mokytojus netrukus pakviesime į į Kazio Borutos sodybą (Kauno r. Garliavos apyl. sen., Ražiškių km.), kur gegužės 16 d. 13 val. vyks tarptautinio festivalio „Poezijos pavasaris“ renginys – 30-oji Borutaičių draugijos poezijos šventė „Ali-alio! Pavasaris!”. Jubiliejinio konkurso laureatai bus apdovanoti Kauno rajono švietimo centro diplomais ir specialiomis dovanomis, o „Poezijos pavasarėlio 2023“ laureatų laureatą tradiciškai vainikuosime žolynų vainiku.
Zigrita Petraitienė,
Borutaičių draugijos pirmininkė,
Garliavos Jonučių progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė
img01
Poezijos pavasaris. Borutaičiai. 2021
Nuotraukos autorė - Edita Grybauskaitė-Kiršienė