Kokie pokyčiai laukia suaugusiųjų švietime?

Atgal

Kokie pokyčiai laukia suaugusiųjų švietime?

  2022-12-16

Gruodžio 16 d. savivaldybių neformaliojo suaugusiųjų švietimo koordinatoriai dalyvavo konferencijoje „Suaugusiųjų švietimo prieinamumo didinimo link“, kurią organizavo Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) ir Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centras.
Sveikinimo kalbą sakiusi ŠMSM viceministrė A. Kudarauskienė įvardijo esmines pokyčių kryptis suaugusiųjų švietime, Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro direktorius T. Tamošiūnas pabrėžė savivaldybių suaugusiųjų neformaliojo švietimo koordinatorių svarbą įgyvendinant mokymosi visą gyvenimą naujoves ir bendradarbiavimo būtinybę. ŠMŠM Neformaliojo švietimo skyriaus vedėjas T. Pūtys savo pranešime pristatė ateinančių metų suaugusiųjų švietimo pagrindines kryptis, finansavimo pokyčius, ketinamą kurti Individualių mokymosi paskyrų (IMP) sistemą. IMP sistema – tai mokymo/si programų katalogas, kuris kiekvienam suaugusiam leis kryptingai pasirinkti asmeninių ir profesinių kompetencijų tobulinimo kryptį, o suaugusiųjų švietimo teikėjams – puiki galimybė viešinti savo vykdomas programas. Kaip galėtų vykti kokybės stebėsenos procesai Individualių mokymosi paskyrų sistemoje pristatė Kvalifikacijų ir profesinio mokymo plėtros centro Suaugusiųjų švietimo skyriaus vedėjas S. Samulevičius.
Antrojoje konferencijos dalyje vyko diskusijos apie suaugusiųjų švietimo koordinatorių vaidmenį pokyčių kontekste, IMP sistemos galimybes ir programų kokybės stebėsenos procesus.
img01