Kauno r. 3 klasių mokinių konkursas „Įdomioji matematika“

Atgal

Kauno r. 3 klasių mokinių konkursas „Įdomioji matematika“

  2022-11-25

Lapkričio 25 dieną KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakultete vyko Kauno r. 3-ių klasių mokinių konkursas ,Įdomioji matematika“. Tikslas – ugdyti gabių mokinių kritinio ir kūrybinio mąstymo gebėjimus.
Į konkursą susirinko 59 mokiniai iš 20-ies Kauno r. bendrojo ugdymo įstaigų, kurie I-ame konkurso etape savo mokyklose tapo nugalėtojais. Kol mokiniai sprendė KTU MGMF ir Nacionalinės moksleivių akademijos matematikų komandos parengtas užduotis, mokytojai turėjo galimybę dalyvauti jiems organizuotoje paskaitoje.
Mokiniams rezultatų ilgai laukti nereikėjo, darbus vertino vertinimo komisija sudaryta iš 10-ies KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakulteto, Kauno r. Akademijos mokyklos-darželio ,,Gilė“ bei Nacionalinės moksleivių akademijos patyrusių matematikos mokytojų, dėstytojų, NMA 10-12 klasių mokinių, respublikinių matematikos olimpiadų dalyvių.
Konkurso nugalėtojai:
I vieta - Vilius Jūrelė (Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinė mokykla);
II vieta - Maksimas Repkinas (Babtų gimnazija) ir Povilas Motiejūnas (Zapyškio pagrindinė mokykla);
III vieta - Dovydas Daunoras (Garliavos Jonučių progimnazija) ir Benas Škėma (Lapių pagrindinė mokykla)
Šie mokiniai buvo apdovanoti diplomais ir organizatorių įsteigtais prizais, kuriuos įteikė vertinimo komisijos pirmininkė Natalija Sinicyna ir Kauno r. švietimo centro direktorė Laimutė Ruzgienė.
Konkursą ,,Įdomioji matematika“ organizavo: Kauno r. Akademijos mokykla-darželis ,,Gilė“, KTU Matematikos ir gamtos mokslų fakultetas, Nacionalinė moksleivių akademija ir Kauno rajono švietimo centras. Konkurso organizatoriai buvo apdovanoti Lietuvos Respublikos seimo narės Orintos Leiputės  padėkomis.
Nuoširdus ačiū renginio sumanytojai ir iniciatorei Eglei Grinkevičienei, Kauno r. Akademijos mokyklos-darželio ,,Gilė“ direktoriaus pavaduotojai ugdymui. Tikimės, kad šis konkursas taps tradiciniu ir  kiekvienais metais sukvies matematikai gabius mokinius pasivaržyti ir pasitikrinti savo gebėjimus!
img01