Kauno rajono TAU sporto fiesta

Atgal

Kauno rajono TAU sporto fiesta

  2022-09-25

Rugsėjo 25 d. Kauno rajono TAU studentai dalyvavo tradicinėje Sporto fiestoje, tik netradicinėje aplinkoje Lietuvos liaudies buities muziejuje. Į renginio vietą jie vyko taip pat  netradiciškai, ne automobiliu ar autobusu, o laivu!
Renginyje dalyvavo net 12 komandų iš Babtų, Ežerėlio, Domeikavos, Garliavos, Neveronių, Karmėlavos, Kačerginės, Lapių, Ringaudų, Kulautuvos, Vilkijos ir Zapyškio. Visos komandos turėjo dalyvauti dvejose rungtyse: linksmosiose sporto estafetėse ir orientavimosi žygyje. Linksmąsias estafetes vedė dr. Kristina Visagurskienė, Lietuvos sporto universiteto dėstytoja, jai talkino LSU studentai savanoriai. Dalyvaudami orientavimosi žygyje studentai vadovavosi žemėlapiu ir turėjo aplankyti jame pažymėtus objektus, atlikti užduotis ir gauti patvirtinimą - antspaudą.
Muziejaus miestelio bažnyčioje jiems teko prisiminti iš išvardinti 10 Dievo įsakymų, pradžios mokykloje - išmokti pasisveikinti ir atsisveikinti bei suskaičiuoti iki 10 japonų kalba! Manufaktūros parduotuvėje „Gražina“ teko lipti į antrą aukštą ir „Siuvykloje-audykloje“ suskaičiuoti siuvimo mašinas. Pašte - atsakyti į klausimą, kuriais metais įkurtas Lietuvos paštas, o Valstybinėje degtinės parduotuvėje arba Arbatinėje - "išgerti" vaistų nuo peršalimo. Teko apžiūrėti ir Dzūkijos sodybą bei išsiaiškinti, koks filmas šioje vietoje bus filmuojamas. Žemaitijos sodyboje "Gintališkė" reikėjo išversti žemaitiškus žodžius į lietuvių kalbą, o prie malūno nusifotografuoti ir atsiųsti nuotrauką rektorei.
Oras pasitaikė nuostabus, todėl ir pasportavus rudenėjančioje gamtoje bei pakvėpavus gaivaus oro, nuotaika buvo puiki. Plaukiant atgal rektorė pavaišino kibinais ir arbata. Susumavus abiejų rungčių rezultatus paaiškėjo, kad nugalėtojais tapo VISI, todėl visi dalyvai gavo po dovaną atminčiai - masažo kamuoliuką. Įteikdama dovanas rektorė Edita Žaromskienė linkėjo studentams nesirgti ir toliau išlikti linksmiems bei fiziškai aktyviems.
Renginys organizuotas įgyvendinant projektą "Kauno rajono moterų fizinio aktyvumo skatinimo modelis - moterų sporto plėtrai Lietuvoje" Nr.SRF-FAV-2019-1-0387, remiamą Sporto rėmimo fondo lėšomis.