Suteikti besimokančiajam sparnus

Atgal

Suteikti besimokančiajam sparnus

  2022-07-27

Paskutinę liepos mėnesio savaitę švietimo centro darbuotojos Edita Žaromskienė ir Živilė Kemeklienė tobulino skaitmeninio raštingumo kompetencijas dalyvaudamos suaugusiųjų švietimo kursuose „Nuotolinio ir/ar mišraus mokymo programų ir medžiagos kūrimas“ Suomijoje. Kursų dalyvės drauge su kitais suaugusiųjų švietėjais iš Lietuvos, Čekijos, Estijos ir Portugalijos domėjosi neformaliojo suaugusiųjų švietimo organizavimo ypatumais Šiaurės Karelijos Joensuu regione, aplankė 2 mokyklas ir suaugusiųjų švietimo centrą. https://www.thinglink.com/scene/1607694569732833283
Mokymų dalyviai mokėsi kurti skaitmeninį turinį internete, diskutavo aktualiais nuotolinio mokymo organizavimo klausimais, aptarė nuotolinio mokymo problemas, iššūkius ir privalumus. Jie taip pat išbandė įvairius skaitmeninius įrankius (Thinglink, Padlet ir kt.) mokymo medžiagai bei grįžtamajam ryšiui pateikti. Naudodamiesi mobiliąja programėle https://seppo.io, mokymų dalyviai mokėsi kurti orientacinius žaidimus su interaktyviomis užduotimis naudodami (miesto/šalies) žemėlapius, pažymėdami lankytinus objektus bei pritaikydami mokymo turinį pagal žaidimo dalyvių amžių ir interesus. Vėliau jie patys dalyvavo tokio tipo orientaciniame žaidime po Joensuu miestą.
Prieš išvykdami namo kursų dalyviai turėjo galimybę pasigrožėti Šiaurės Karelijos lankytinais gamtos objektais Koli nacionaliniame parke.
Kursai organizuoti įgyvendinant Erasmus+ projektą „Andragogo misija: suteikti besimokančiajam sparnus“, kurį vykdo penkių suaugusiųjų švietimo institucijų konsorciumas: Lietuvos suaugusiųjų švietimo asociacija, Kauno rajono švietimo centras, Panevėžio rajono švietimo centras, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba ir Gyvenimo ir tikėjimo institutas.
Tai jau trečiasis ir paskutinis mobilumas į mokymosi kursus. Anksčiau organizuoti kursai „Andragogikos didaktika ir metodika“ bei „Kūrybiškumas andragogo darbe“. Projekto tęstinumui užtikrinti, naudojant mokymų medžiagą, bus parengta metodinė priemonė, skirta įgytai patirčiai Lietuvoje skleisti. Informacija apie projektą: http://www.lssa.smm.lt/.../andragogo-misija-suteikti.../