Ukrainos piliečiai mokėsi lietuvių kalbos

Atgal

Ukrainos piliečiai mokėsi lietuvių kalbos

  2022-07-20

Gegužės-liepos mėn. Kauno rajono švietimo centras organizavo lietuvių kalbos kursus suaugusiems ukrainiečiams, atvykusiems į Lietuvą dėl Rusijos Federacijos karinių veiksmų Ukrainoje. Kursai buvo organizuoti penkiose Kauno rajono seniūnijose: Akademijos, Garliavos, Lapių, Raudondvario ir Užliedžių. Kursus vedę lektoriai džiaugėsi smalsiais ir darbščiais besimokančiaisiais, kuriems lietuvių kalba buvo tikras iššūkis dėl savo abėcėlės ir tarimo. Kursuose mokėsi net 77 Ukrainos piliečiai, kursus sėkmingai baigė 34 asmenys.
Nuoširdus ačiū kursų lektoriams: Vitai Javorskienei, Ritai Pauliukaitienei, Jūratei Pupiuvienei, Viktorui Trofimišinui ir Ingridai Levickienei!
Ačiū mokyklų, kuriose vyko kursai, vadovams už galimybę naudotis mokyklos patalpomis ir metodine medžiaga: Rolandui Kučauskui (VDU Ugnės Karvelis gimnazija), Valei Urbelienei (Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla), Edmundui Balasevičiui (Lapių pagrindinė mokykla), Vaidai Trofimišinienei (Raudondvario gimnazija) ir Ingridai Levickienei (Užliedžių mokykla-daugiafunkcis centras)!
 
Nuo rugsėjo mėnesio bus renkamos nujos Ukrainos piliečių, norinčių mokytis lietuvių kalbos, grupės atskirose Kauno rajono seniūnijose. Daugiau informacijos tel (8 37) 39 30 93.