Kauno rajono TAU 10 metų jubiliejus

Atgal

Kauno rajono TAU 10 metų jubiliejus

  2022-05-25

Gegužės 25 d. Raudondvario menu inkubatoriuje Kauno rajono trečiojo amžiaus universiteto studentai smagiai atšventė 10 metų sukaktį. Renginyje dalyvavo 300 žmonių: TAU vadovai, lektoriai, studentai, socialiniai partneriai, savivaldybės atstovai bei draugai iš Marijampolės ir Klaipėdos rajono ir LSU TAU.
Renginio pradžioje TAU studentai sudėliojo draugystės dėlionę, kurią sudarė 220 kartoninių detalių, simbolizuojančių 10 Kauno rajono TAU veiklos metų, 12 fakultetų, TAU studentus, lektorius ir tūkstančius organizuotų veiklų: paskaitų, praktinių užsiėmimų, sporto švenčių, protmūšių ir išvykų. Šventės metu pasirodė ne tik profesionalūs muzikantai – liaudiškos muzikos ansamblis „Sadūnai“, bet ir vadinamieji „žemčiūgai“ – Kauno rajono TAU studentai, kurie šiame universitete atrado savo talentus dainoje, kūryboje, savanorystėje. Skambiomis dainomis susirinkusiuosius linksmino Domeikavos fakulteto studentai Vita ir Algirdas Kaminskai, Garliavos fakulteto vokalinis ansamblis “Ežiuolė” (vadovė Violeta Traškevičienė), Vilkijos fakulteto vokalinis ansamblis „Atradimas“ (vadovė Ligita Zavadzkienė), o šokiais – Lapių fakulteto studentės. Savo patirtimi bei prisiminimais dalijosi Vilkijos fakulteto studentė Laimutė Bratikienė, o poezijos posmus skaitė Karmėlavos fakulteto studentė Birutė Rakauskienė.
Šventės metu buvo apdovanoti TAU studentai, dalyvavę Senjorų savanorystės programoje, įgyvendinant tarptautinį Erasmus+ projektą „Eikite pirmyn, siekite tikslų ir gaukite apdovanojimą. Vyresnio amžiaus žmonių savanorystės skatinimas“ (angl. „Keep going, reach goals and get an award. Empowering senior volunteerism“) Nr. 2020-1-LT01-KA204-077966. Bronzos ir Sidabro apdovanojimus gavo ne tik Kauno rajono, bet ir Klaipėdos rajono senjorai, 3-6 mėn. aktyviai mokęsi ir dalyvavę savanoriškoje veikloje.
Šventės pabaigoje kiekvienas studentas gavo po dovaną – Kauno rajono TAU knygą „10-ies metų draugystės mozaika“, kurioje surinkti patys įdomiausi TAU studentų įspūdžiai 2012-2022 m.
Pradedame naująjį dešimtmetį, kuris bus naujos mūsų dėlionės pradžia, kupina naujų žinių, potyrių ir džiaugsmo, džiaugsmo mokytis ir veikti kartu!