Kauno rajono 8-11 klasių mokinių fizikos čempionatas „Makaronų tiltai 2022“

Atgal

Kauno rajono 8-11 klasių mokinių fizikos čempionatas „Makaronų tiltai 2022“

  2022-03-16

Kovo 16 d. įvyko Kauno rajono 8-11 klasių mokinių fizikos čempionatas „Makaronų tiltai 2022“. Renginys vyko iš dalies nuotoliniu būdu. Čempionate dalyvavo 10 komandų iš 5 Kauno rajono mokyklų: „Plieniniai“ iš Garilavos Juozo Lukšos gimnazijos, „Sija“ ir „Atrama“ iš Kulautuvos pagrindinės mokyklos, „Svyruokliai“ ir „Meistrai“ iš Neveronių gimnazijos, „Fetučini“ ir „KADA“ iš Vandžio galos gimnazijos, „Macaroons‘ai“ „Gandrai“ ir „Gyvatės“ iš Domeikavos gimnazijos.
Renginio pradžio ne dr. Gintaras Ambrasas, VGTU Statybos valdymo ir nekilnojamo turto katedros docentas, supažindino mokinius su Čempionato idėja, pristatė taisykles ir davė keletą patarimų, kokios konstrukcijos tiltą reikia rinktis, ko vengti ir kaip taupiai bei racionaliai naudoti turimus resursus: makaronus, plasteliną ir, svarbiausia, užduočiai atlikti skirtą laiką. Tilto statybai buvo skirtos 45 min., tačiau užduoties nespėjus atlikti laiku, terminas buvo pratęstas net 2 kartus. Vėliau mokinių darbai buvo pristatyti į Domeikavos gimnaziją, kurioje vyko tiltų atsparumo bandymai. Deja, dėl techninių kliūčių, šių bandymų nepavyko užfiksuoti vaizdo įraše, todėl kviečiame pasigrožėti nuotraukomis.
Tiltų atsparumo bandymų rezultatai užfiksuoti protokole. Sveikiname čempionato laimėtojus, jie turės teisę dalyvauti šalies etape. Dr. Gintautas Ambrasas informavo, kad iki šalies etapo, kuris planuojamas gegužės mėn., dar numatyti keli atrankiniai etapai. Juose gali dalyvauti visi norintys, tokiu būdu yra galimybė rajono etape prizinės vietos nelaimėjusioms komandoms, patekti į finalą.