TAU dovana Kauno rajonui

Atgal

TAU dovana Kauno rajonui

  2018-12-13

Ar gali kas būti gražiau už kuriantį žmogų? Tikriausiai vienintelis dalykas - jo kūriniai. Tuo netruko įsitikinti Kauno rajono trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai, susirinkę į metų pabaigos šventę „Mano dainos ir darbai Lietuvai".

Renginio metu buvo pristatytas įspūdingas Kauno rajono seniūnijų herbų pano, skirtas Lietuvos valstybingumo šimtmečiui. Herbų pano, kurį puošia Lietuvos tautinė vėliava, vaizduoja 25 Kauno rajono seniūnijų herbus. Juos savo rankomis išsiuvinėjo 28 TAU studentės. Herbų pano iškilmingai įteiktas Kauno rajono savivaldybės atstovui – vicemerui Pauliui Visockui, kuris pažadėjo surasti tinkamą vietą jo eksponavimui. Ši graži dovana sukurta įgyvendinant projektą „TAU dovana Lietuvai“, kurį iš dalies finansavo Kauno rajono savivaldybė. Projekto metu TAU studentai ne tik siuvinėjo herbus, bet ir klausė paskaitų apie Lietuvos heraldiką, herbų kūrimo principus, spalvas ir simbolius, taip pat pagilino žinias apie įžymius praeito šimtmečio žmones, garsinusius mūsų šalį, o kūrybinių dirbtuvių metu piešė savo asmeninius, šeimos ar giminės herbus.

Šventės metu taip pat buvo apibendrinti jau tradicine tapusios akcijos "Šiltos Kalėdos" rezultatai. Šventės dalyvius maloniai nustebino iš jų rankomis kurtų šiltų dovanų - kojinių, pirštinių, riešinių ir čempių - sukurta kalėdinė eglutė. Gaila, kad ši "šilta" eglutė džiugino neilgai - po renginio ji buvo nupuošta, o šiltosios dovanos perduotos Kauno rajono socialinių paslaugų centro darbuotojams, kurie jas padovanos mūsų rajono gyventojams. Akcijoje dalyvavo 96 TAU studentai: 85 moterys ir vienas vyras. Drauge jie numezgė 184 poras kojinių, 3 poras riešinių, 5 poras pirštinių, 16 porų čempių, 5 poras vaikiškų batukų ir 14 vaikiškų kepuryčių.

Renginį papuošė Lietuvos tarptautinės baleto akademijos šokėjų pasirodymas, Garliavos fakulteto studentės Mildos Mikalkėnienės skaitomos ištraukos iš K. Donelaičio poemos "Metai" bei Just. Marcinkevičiaus "Kraujas ir pelenai", Garliavos meno mokyklos mokinių muzikavimas, mūsų universiteto vokalinių ansamblių iš Karmėlavos, Raudondvario ir Garliavos fakultetų bei brangių svečių iš Marijampolės TAU dainos bei pastarųjų atsivežta "valgomų" veltinukų paroda.

Akį džiugino ir Domeikavos fakulteto studentės Genovaitės Marcinkevičienės tapybos darbai. Renginio pabaigoje dalyviai vieningai sutarė, kad geriausias būdas prisiminti gerus darbus - juos pakartoti. Tad iki pasimatymo kitais metais!