Konkurso ,,Rudens natiurmortai 2021“ dalyvių apdovanojimo šventė

Atgal

Konkurso ,,Rudens natiurmortai 2021“ dalyvių apdovanojimo šventė

  2021-11-26

Lapkričio 26 d. popietę Lapių pagrindinėje mokykloje įvyko respublikinio 5-12 klasių mokinių tapybos darbų konkurso „Rudens natiurmortas 2021“ prizininkų apdovanojimas. Į šventę buvo pakviesti mokiniai savo amžiaus grupėse laimėję I-III vietas, konkurso laureatai, mokiniai, kuriems skirtos įvairios nominacijos ir mokinius konkursui paruošę mokytojai.
Konkurso dalyviai su nekantrumu ir jauduliu laukė šventės, nes iki renginio nežinojo, kokią vietą jie užėmė. Trumpiausiai laukti teko jauniausiems konkurso dalyviams (5-6 klasių mokiniams), nuo jų prasidėjo apdovanojimų šventė.
Negailėdamas gražių žodžių ir padrąsinimų, visų atvykusių dalyvių darbus komentavo konkurso vertinimo komisijos pirmininkas, tapytojas, Vilniaus dailės akademijos dėstytojas Petras Lincevičius. Mokiniams ši šventė kartu buvo ir ypatinga dailės pamoka, kurios metu jie galėjo ne tik apžiūrėti kitų mokinių darbus, bet ir išgirsti profesionalius vertinimus ir siūlymus kokia linkme plėtoti savo tapybinius gebėjimus.
Reikšminga ir tai, kad mokinių tapybos darbų paroda „keliaus“ po Kauno r. ir respublikos mokyklas, kad ir konkurse nedalyvavę mokiniai galėtų pamatyti savo bendraamžių kūrybinius darbus. Gal tai taps kažkam įkvėpimu ieškoti ir atrasti savo iki šiol nepastebėtus talentus.
Konkurso prizininkai apdovanoti diplomais ir Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondo įsteigtais prizais - keramikiniais obuoliukais. Laureatams įteikti Kauno rajono švietimo centro specialūs prizai - dovanų čekiai.
Nuoširdžiai dėkojame Daliai Audėjaitienei, Lapių pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytojai ekspertei, kurios iniciatyva buvo organizuotas šis renginys! Tikimės, kad konkursas ,,Rudens natiurmortas“ su savo gražiomis tradicijomis gyvuos dar daug metų ir džiugins visus, mylinčius meną!