Rudens natiurmortai sugrįžo!

Atgal

Rudens natiurmortai sugrįžo!

  2021-11-18

2021 m. lapkričio 18 d., po dvejų metų pertraukos, įvyko dešimtasis mokinių tapybos darbų konkursas ,,Rudens natiurmortas 2021“, kurį organizavo Kauno r. Lapių pagrindinė mokykla ir Kauno rajono švietimo centras. Konkurso globėjas – A. Makūnienės labdaros ir paramos fondas. Šiais metais konkursas vyko Kauno r. Lapių pagrindinėje mokykloje, kurioje dirba šio renginio sumanytoja ir iniciatorė, dailės ir technologijų mokytoja ekspertė Dalia Audėjaitienė.
Į konkursą susirinko 60 mokinių iš 21 Lietuvos bendrojo ugdymo įstaigos. Visos mokyklos bendros erdvės ir aktų salė tapo didžiulėmis dailininkų kūrybinėmis dirbtuvėmis, kvepiančiomis dažais bei nematomu ore sklandančiu susikaupimu ir kūrybiniu jauduliu. Mokiniai, atsižvelgiant jų amžių, per tris valandas turėjo nutapyti jų grupei skirtą natiurmortą su galimybe laisvai pasirinkti tapybos techniką.
Mokytojai, atlydėję savo mokinius į konkursą, taip pat neliko be veiklos – jie dalyvavo metodinėje veikloje, kurios metu ne tik tapė natiurmortus, bet ir diskutavo apie tai, kaip įdomiai ir kūrybiškai mokyti mokinius tapybos pagrindų.
Pasibaigus užduoties atlikimo laikui, mokiniai ir mokytojai su rezultatų laukimo nuotaika išvyko į namus. Jų darbus pasiliko vertinti penkių vertintojų komisija, vadovaujama Vilniaus dailės akademijos dėstytojo Petro Lincevičiaus.
Baigiamasis šio konkurso renginys – nugalėtojų apdovanojimų šventė ir parodos atidarymas vyks lapkričio 26 d. 15 val. Kauno r. Lapių pagrindinėje mokykloje. Renginyje bus kviečiami dalyvauti konkurso laureatai, juos ruošusieji mokytojai bei konkurso rėmėjai.