Respublikinė hibridinė praktinė-teorinė gamtamokslinė Ig (9 kl.) mokinių konferencija „Vanduo – gyvybės šaltinis“

Atgal

Respublikinė hibridinė praktinė-teorinė gamtamokslinė Ig (9 kl.) mokinių konferencija „Vanduo – gyvybės šaltinis“

  2021-10-07

Spalio 7 d. Kauno r. Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijoje vyko Respublikinė hibridinė praktinė-teorinė gamtamokslinė Ig (9 kl.) mokinių konferencija ,,Vanduo – gyvybės šaltinis“. Konferencijoje dalyvavo mokiniai iš dešimties Kauno ir Šakių rajonų, Kauno bei Vilniaus miestų mokyklų.
Konferencijos pradžioje gimnazijos direktorius Ričardas Saltonas pasveikino atvykusius ir virtualiai prisijungusius dalyvius. Muzikinį sveikinimą dovanojo IV gimnazijos klasės mokinės Gabija Laurinavičiūtė ir Samanta Zavadskaitė. Pirmąjį pranešimą apie vandens naudą, taršą ir valymo būdus parengė ir pristatė Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos chemijos vyresnioji mokytoja Jovita Girniuvienė. Mokinių pranešimai apie vandens naudą, taršą, tyrinėjimų eigą ir rezultatus buvo įdomūs, aktualūs ir informatyvūs.
Po pertraukėlės renginys tęsėsi prie chemijos-biologijos kabineto. Kabinetui buvo iškilmingai suteiktas ilgametės mokytojos Reginos Juzefos Saltonienės vardas. Ceremonijoje dalyvavo: Kauno r. Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė R. Ramuckienė, Čekiškės seniūnas M. Zavedskas, socialinės globos ir priežiūros namų direktorius L. Grigaitis, laisvalaikio salės renginių organizatorė K. Kriščiūnienė, gimnazijos mokytojai ir mokiniai, virtualiai - konferencijos dalyviai. Kabinetą pašventino parapijos klebonas G. Kabašinskas. Šiltais prisiminimais dalijosi buvusi mokinė Vitalija Vėlavičienė, kapeloje „Volungė“ kartu dainavusi Kristina Kriščiūnienė.
Džiaugiamės pirmuoju vardiniu kabinetu gimnazijoje, kuris primins Čekiškės kraštą garsinusią mokytoją ir motyvuos mokinius mokytis bei siekti savo tikslų.
Tikimės, kad kiekvienas konferencijos dalyvis išsinešė bent lašelį informacijos apie vandens telkinių būklę. Dėkojame visiems, dalyvavusiems konferencijoje