Virtuali kūrybinių darbų paroda „Mediniai žaisliukai“

Atgal

Virtuali kūrybinių darbų paroda „Mediniai žaisliukai“

  2020-11-25

Jau ketvirti metai pačiu  gražiausiu metų laiku – rudenį – organizuojama vaikų, jų tėvų, pedagogų savos gamybos žaisliukų paroda.
Šiais metais kūrybinių darbų parodą „Mediniai žaisliukai“ mane įkvėpė,  kai vieną šiltą rudens popietę stebėjau vaikus, žaidžiančius darželio kieme po nuostabaus grožio, žaliomis kasomis pasipuošusio medžio – žilvičio. Vieni vaikai stebėjo medį, tyrinėjo jį, kiti išradingai panaudojo pagaliukus... statė pilis, takelius ar juos panaudojo kaip transporto priemones – traukinukus, mašinėles.
Vaikai kūrė išradingai, fantazavo ir tada supratau, kad pačių išrasti žaislai labiau mėgiami ir gali atstoti pirktinius. Nes didžiausia šiandienos problema – žaislai, žaidžiantys patys savaime, be vaikų dalyvavimo. O juk vaikai nuo pat mažens kūrybos dovaną puoselėja savo žaidimuose ir žaisluose...
Todėl ir respublikos ŽILVITUKAI  nenustojome...kūrėme kartu su vaikais... ir žaidėme kartu su vaikais ! Taip stiprinamas bendravimo ir bendradarbiavimo ryšys bei pasidalinimas puikiomis idėjomis.
Filmuką-parodą rasite facebook paskyroje auklėtoja auklėtoja
 
Informaciją parengė Lina Nomeikienė, Karmėlavos lopšelio-darželio „Žilvitis“ ikimokyklinio ugdymo mokytoja