Meninis-ekologinis projektas „Kuriu gamtai 2020”

Atgal

Meninis-ekologinis projektas „Kuriu gamtai 2020”

  2020-11-06

Gamta, žmogus ir laikas yra susieti tarpusavyje. Tas ryšys gali virsti kūryba, kur gamta – svarbiausia, žmogus jai tik talkina, o laikas sukurtą objektą priverčia keistis: senti, irti, pūti, džiūti – natūraliai keisti formą, išvaizdą. Šiam ryšiui labai tinkamas laikas – ruduo. Kada pokyčiai gamtoje dideli, dalinamasi savo turtais ir puošiamasi įvairiomis spalvomis. Todėl ir kilo idėja šių metų respublikinį  ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigų meninį-ekologinį projektą  „Kuriu gamtai 2020” organizuoti  rudenį.
Projekto tikslas – plėtoti aplinkosaugines idėjas per kūrybinę veiklą su gamtine medžiaga, gilinant žinias apie lietuvių liaudies meną. Pagrindinė kūrybinio darbo atlikimo sąlyga buvo, kad projektui pateiktas darbas būtų iš gamtinės, greit suyrančios medžiagos, nebūtų rištas, klijuotas ar kitaip apdirbtas.  Projektas vyko spalio mėnesį ir jį sudarė du etapai:
  1. dalyviai nagrinėjo, tyrinėjo ir studijavo lietuvių liaudies raštus ir ornamentus;
  2. dalyviai, prisirinkę gamtos turtų, dėliojo, kūrė, interpretavo pagal jau pasirinktą raštą ar ornamentą darbą, kurio nuotraukas siuntė parodai.
Projektui pateikti 185 darbų nuotraukos iš įvairių respublikos ugdymo įstaigų. Kokių gražių darbų sukūrė  projekto dalyviai galite pamatyti projekto „Kuriu gamtai 2020” virtualioje parodoje.
Virtualios  parodos nuotraukos džiugina kūrybiškumu, kruopštumu, orginalumu ir projekto tikslo atskleidimu. Kviečiame pasigrožėti!
Informaciją parengė Odeta Černiauskienė, Domeikavos lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotoja