Finansinio raštingumo mokymai mokytojams ir mokiniams

Atgal

Finansinio raštingumo mokymai mokytojams ir mokiniams

  2020-11-27

Tvirtas finansinis raštingumas naudingas kiekvienam iš mūsų, siekiant geriau atskirti geras investicijas nuo blogų, gerus patarėjus nuo netikusių, suprasti, kokios investicijos yra mums tinkamos. Lavindami savo finansinį intelektą, efektyviau sprendžiame savo asmeninius finansinius sunkumus ir kasdien kylančius iššūkius.
Nuo ko pradėti ir kaip užtikrinti savo finansinį stabilumą?
Pagalbą pasiūlė „Sodros“, Lietuvos banko ir VMI specialistai. Spalio-lapkričio mėnesiais minėtų įstaigų specialistai vedė išsamius finansinio raštingumo mokymus mokytojams. Mokymų tikslas –  padėti pedagogams suprasti finansinius srautus, ekonominius dėsnius bei tapti finansiškai stipriais ir nepriklausomais. Tam yra daug įvairių būdų, tačiau pagrindinis – gauti žinių.
Mokymai vyko nuotoliniu būdu, pagal iš anksto parengtą programą. Prie nuotolinių mokymų prisijungė ne tik Kauno rajono, bet ir kitų savivaldybių pedagogai.   Iš viso mokymuose dalyvavo beveik 300 Kauno, Raseinių ir Klaipėdos rajonų mokytojų.
VMI Švietimo ir metodikos skyriaus specialistai taip yra parengę nemažai metodinės medžiagos apie finansų valdymą, skirtos mokiniams:
1. Mokesčių ABC – tai skiltis VMI tinklapyje, skirta tiems, kurie pirmą kartą susiduria su mokesčiais, joje yra ir daug medžiagos, kurią mokytojai gali naudoti pamokose.
2. TAXEDU yra ES inicijuota svetainė apie mokesčius, kurioje yra daug puikios animuotos medžiagos (filmukų) lietuvių kalba (didžioji dalis). Tikrai galima rasti kažką įvairaus amžiaus vaikams.
VMI specialistai  patys mielai atvyksta į mokyklas ir pravedaa pamoką vaikams, o karantino metu vykdo nuotolines pamokas. Detalesnės informacijos mokytojai gali kreiptis į Šarūną Gurklį, Mokesčių informacijos departamento Švietimo ir metodikos skyriaus specialistą, el. paštu sarunas.gurklys@vmi.lt, tel. (8 5) 266 8211.