Kauno rajono 8-11 klasių mokinių raiškiojo skaitymo konkursas anglų kalba

Atgal

Kauno rajono 8-11 klasių mokinių raiškiojo skaitymo konkursas anglų kalba

  2020-05-25

Ugdymo procesui persikėlus į virtualią erdvę, nuotoliniu būdu vyksta ne tik pamokos, bet ir mokinių dalykinės olimpiados bei konkursai. Tiesa, dalį suplanuotų renginių teko perkelti į ateinančius mokslo metus, tačiau mokytojai ir mokiniai nerimsta – nori pademonstruoti, ką išmoko šiais mokslo metais. Juk, kaip sakoma, kiti metai – kiti lapai...
Gegužės 11-25 d. vyko Kauno rajono 8-11 klasių mokinių raiškiojo skaitymo konkursas anglų kalba. Konkursas jau yra tapęs tradiciniu, ji kasmet orgnizuoja Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos anglų kalbos mokytojos. Organizuojant konkursą įprastu būdu, mokiniai išmoksta raiškiai skaityti vieną anglų ar amerikiečių autorių poezijos/ prozos kūrinį arba jo ištrauką anglų kalba ir dar gauna papildomą užduotį – perskaityti jiems nežinomą tekstą be pasirengimo. Konkursą organizuojant nuotoliniu būdu, teko supaprastinti jo užduotį – dalyviai neturėjo progos pademonstruoti savo įgūdžių gyvai, komisijai buvo pateikti tik jų namų darbai - vaizdo įrašai. Vertinimo komisija, kaip jau tapo įprasta, dirbo nuotoliniu būdu.
Konkurse dalyvavo 8 mokiniai iš penkių Kauno rajono mokyklų. Pirmąją vietą laimėjo Ieva Savukaitytė, Neveronių gimnazijos 8 klasės mokinė, mokytoja Rasa Puodžiūnienė.
Antrąją vietą laimėjo Miglė Lesmanavičiūtė, Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos 11 klasės mokinė, mokytoja Virginija Kanapinskienė. O trečiąją vietą - Viltė Kuliešiūtė, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos 8 klasės mokinė, mokytoja Asta Sinkevičienė.